Logo

Oksebov med øl og grapefrugtmousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksebov med øl og grapefrugtmousse

 

Vi har tilberedt et stykke god oksebov med mørk øl det giver en god fyldig sauce. Desserten er er syrlig/sød mousse med grapefrugt.

 

Ovnstegt oksebov med øl, urter og kartoffelmos

Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid: ca. 2½ time. Fryse-egnet. 4 personer

 

# Ingredienser

ca. 800 g oksebov (gerne med ben)

15 g smør

1 spsk olie

1 spsk groft salt

friskkværnet peber

2 spsk hvedemel

3 porrer

3 persillerødder

3 gulerødder

1 mørk øl (stout eller classic)

Tilbehør: kartoffelmos og bredbladet persille

*

 

Sådan laver du Ovnstegt oksebov med øl, urter og kartoffelmos:

Brun okseboven på begge sider på en varm pande med smør og olie.

Krydr med salt og peber, drys med mel og læg kødet i en stegeso eller et ovnfast fad.

 

Rens grønsagerne og skær dem i skiver.

Læg dem omkring kødet og hæld den mørke øl over.

Dæk fadet med låg eller stanniol og sæt det i ovnen ved 150 °C i ca. 2½ time, til kødet er mørt.

 

Tag kødet op og skær det i skiver på tværs af kødtrådene.

Smag saucen til med salt og peber og server kødet med grønsager, sauce, kartoffelmos og persille.

 

Kartoffelmos: Skræl 1-1½ kg kartofler og skær dem i grove stykker.

Kog dem møre i letsaltet vand (ca. 20 min.).

Hæld kogevandet fra (gem lidt) og damp kartoflerne tørre i gryden.

Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller i en purépresse.

Varm 1-2 dl mælk og rør den i mosen til passende konsistens.

Tilsæt evt. lidt af kogevandet, til mosen er let og luftig.

Rør 50 g smør i mosen og smag til med salt og peber.

 

Grapefrugtmousse

Desserten er er syrlig/sød mousse med grapefrugt.

Arbejdstid: 30 min. Køletid: ca. 2 timer. 4-5 personer

 

# Ingredienser til Grapefrugtmousse:

2-3 grapefrugter eller 1 pomelo (ca. 350 g frugtkød uden hinder)

4 æggeblommer

3 spsk honning

3 blade husblas

200 g cremefraiche 38%

Drys: 30 g hakkede mandler

*

 

Sådan laver du Grapefrugtmousse:

Pisk æggeblommerne med honning i en skål over vandbad, til det er en tyk og luftig creme.

Tag det af varmen.

 

Udblød husblas i koldt vand.

Knug vandet ud og smelt det i den lune æggecreme.

 

Skær skrællen af grapefrugter eller pomelo og skær frugtkødet i mindre stykker.

Vend dem forsigtigt i æggemassen.

 

Pisk cremefraichen luftig og vend den i moussen.

Fordel desserten i 4-5 portionsglas og sæt dem i køleskab ca. 2 timer.

 

Drys med hakkede mandler lige før servering.


Se flere 2-retters menuer her 


Se flere opskrifter med Stegeso


Oksebov med øl og grapefrugtmousse


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 10.881 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her