 
 
   
Bagværk Hjemmebag Arbejdstid: 30 min. Hævetid i alt: ca 1¼ time. Bagetid: ca 15 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: 15 stk. 
   
# Ingredienser
til Hørfrøboller:
5 dl vand 
50 g gær 
¼ dl olie 
1 tsk salt 
1 dl hørfrø 
180 g grahamsmel (ca 3 dl) 
600 g hvedemel (ca 10 dl) 
*
Sådan laves Hørfrøboller:
1. Lun vandet håndvarmt (35 °C) og rør gæren ud heri. 
Tilsæt olie, salt, hørfrø og grahamsmel. 
 
2. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
på et melet bord. 
Stil dejen tildækket til hævning ved stuetemperatur i ca 45
min. 
 
3. Ælt atter dejen kort. 
Rul den til en pølse, del den i 15 stykker, og tril dem til
boller. 
Stil bollerne tildækket til efterhævning på en smurt plade i
ca 30 min. 
Indstil ovnen på 225 °C. 
 
6. Pensl bollerne med vand, giv dem et enkelt snit med en
skarp kniv og bag dem 15-20 min. på ovnens midterrille, til de er gyldne og
gennembagte. 
 
Tips: Dejen kan gøres lettere med rent hvedemel. 
Kan fryses. Holdbarhed: 5-6 måneder. 
 
Se flere
opskrifter med Hørfrø
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------