 
 
   
Frokost. Tilbehør. Arbejdstid: 25 min. Udvandes: 1 time. Kogetid, hjerne: 5 min. Kogetid, boller: 5 min. Let at lave. Fryse-egnet. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Hjerneboller
750 g kalvehjerne
1 l vand 
1 spsk eddike 
20 g smør 
50 g revet franskbrødskrumme (1 dl) 
2 æg 
1 bdt persille 
1 fed hvidløg 
salt og peber 
*
Sådan laves Hjerneboller
1. Skyl hjernen i koldt vand og befri den for hinder og
blod. 
Læg den i koldt eddikevand 1 time. Skyl den. 
 
2. Kog hjernen i letsaltet vand i 5 min. 
Passer den gennem en sigte, så de sidste hinder fjernes. 
 
3. Smelt smørret i en gryde og rør hvedemelet i. 
Rør franskbrødskrummen i sammen med hjernemassen. 
Tag gryden fra varmen og rør æggene i, et ad gangen. 
 
4. Hak persillen og kom den i farsen sammen med salt og
peber. 
 
5. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, dæmp varmen, så
vandet småkoger. 
 
6. Form boller af farsen på størrelse med en valnød. 
Kom dem i det kogende vand og lad dem koge 5 min. 
Tag dem op med en hulske, når de kommer op til overfladen. 
 
Tips: Brug hjerneboller til Forloren skildpadde
eller server dem varme som frokostret evt. med Estragonsauce sammen med
salat og Flûtes. 
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder. 
 
Se flere
opskrifter med Hjerne
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------