 
 
   
Pesto på glas har været i handelen i flere år. Men den
hjemmelavede har en helt anden duft og smag. Der skal en god sauce til god mad. Husk saucen
Jensen
Tilberedningstid 15 min. Portionen giver
ca. 2½ dl sauce / til 2-3 personer
 
# Ingredienser
80 g frisk basilikum 
100 g parmesan 
2 fed hvidløg, pillede 
50 g pinjekerner 
1 dl olie 
 
* Tilberedning
1. Basilikumbladene pilles fra stilkene. Smid stilkene ud. 
Bladene skylles grundigt og tørres derefter i en salatslynge
eller et rent viskestykke. 
 
2. Parmesanen rives og blendes derefter, til det er helt
fintmalet. 
Tilsæt også hvidløg og pinjekerner og blend igen. 
Til sidst kommes de friske basilikumblade i blenderen. 
 
3. Mens blenderen stadig kører, tilsættes olien i en tynd
stråle. 
Blend til der dannes en jævn og lind sauce. Tilsæt evt. lidt
mere olie. 
Pestoen serveres med friskkogt pasta og fx trækulsgrillede
bøffer. 
Pestoen kan holde sig i op til 3 dage i køleskabet. 
 
Kokketips
Pestoen har en lidt længere holdbarhed, hvis den hældes i et
tæt glas, og 
overfladen dækkes med et tyndt lag olie. Opbevar glasset i
køleskabet. 
Når glasset først er åbnet, er holdbarheden ca. 2-3 dage. 
 
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.