Logo

Madeirasauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Madeirasauce 

 
Sauce. Arbejdstid: ca 20 min. Kogetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Madeirasauce
1 lille løg
1 gulerod
smør
1½ spsk hvedemel
kraftig kalvebouillon eller stegesky

 
Krydderurtebuket:
1 bdt persille
1 kvist frisk timian
1 laurbærblad

 
Endvidere:
bouillon
ca ½ dl (halv)tør madeira
salt og peber
smør
*
Sådan laves Madeirasauce
1. Pil løget og skræl guleroden.
Skær begge dele i små terninger.

 
2. Smelt smørret i en gryde og brun løg og gulerod heri.
Tilsæt melet, og lad det hele tage god farve, det skal være brunt, men ikke branket.

 
3. Spæd langsomt under omrøring med bouillon eller stegesky.

 
4. Skyl krydderurterne og bind dem sammen med ufarvet bomuldsgarn.
Kom krydderurtebuketten i gryden.
Lad det koge ved svag varme under låg ca 20 min.

 
5. Si saucen, kom den tilbage i gryden og bring den i kog igen.
Tilsæt bouillon.
Kom madeiraen i og smag endeligt til med salt og peber.

 
6. Lad saucen småkoge et par min uden låg, så alkoholen fordamper og vinsmagen koncentreres.
Rør smørret i saucen lige inden serveringen, det afrunder smagen og gør saucen blank.

 
Tips: Se Kalvebouillon.
Server madeirasauce til kødretter fx Kalvefilet, Kalveryg, Kalvetunge, kogt, Hamburgerryg, Kalvelever, helstegt, Kalvenyrer, helstegte, Lammemedailloner eller Lammenyrer, stegte.
Saucen kan tilsættes små hele champignon, der først er svitset møre i lidt smør.
Se også Demi-glace.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Sauce

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.398 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her