 
 
   
Ingefær og broccoli er en perfekt smagskombination og gør
denne ret til et usædvanligt velsmagende tilbehør. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min. 
 
# Ingredienser
5 cm frisk ingefær 
2 spsk jordnøddeolie 
1 fed hvidløg, presset 
675 g broccoli buketter 
1 porre, skivet 
75 g vandkastanjer, halverede 
½ tsk sukker 
1¼ dl grønsagsbouillon 
1 tsk mørk sojasauce 
1 tsk Maizena 
2 tsk vand 
 
* Tilberedning
1. Ingefæren hakkes fint med en skarp kniv. 
(Eller skær ingefæren i større strimler, som senere
kasseres, for at opnå en mildere smag af ingefær.) 
 
2. Varm olien i en forvarmet wok. Tilsæt hvidløg og ingefær
og lynsteg i 30 sekunder. 
 
3. Tilsæt broccoli, porre og vandkastanjer og lynsteg i
yderligere 3-4 min. 
 
4. Tilsæt sukker, bouillon og sojasauce, dæmp varmen og lad
det simre i 4-5 min, eller til broccolien er næsten kogt. 
 
5. Rør Maizena og vand sammen til en jævning og rør den i
wokken. 
Bringes i kog og koger under konstant omrøring i 1 minut,
eller til saucen er jævnet. 
 
6. Har du anvendt store strimler ingefær, tages de op og
kasseres. 
 
7. Hæld retten op på et fad og server straks. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 118. Sukker 3 g. Proteiner 8 g. Fedt 7 g.
Kulhydrater 6 g. Mættede fedtsyrer 1 g. 
 
 

 
 
VARIANT 
Du kan eventuelt anvende spinat i stedet for broccoli. Gør
spinaten i stand og skær bladene i 5 cm lange stykker, sådan at blade og stilke
holdes adskilte. Tilsæt stilke sammen med porre i trin 3 og bladene 2 min
senere. Reducer kogetiden i trin 4 til 3-4 min. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.