
 
Friske
ærter og bønner er gode i salater især sammen med æg. Dressingen er rørt med
dijonsennep og valnøddeolie. Du kan også bruge en anden nøddeolie eller en god olie.
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Kogetid. 3 min. 
 
#
Ingredienser til bønne- og ærtesalat med æg:
150
g grønne bønner 
150
g sukkerærter 
1
hoved hjertesalat 
2
hårdkogte æg 
35
g valnøddekerner 
 
Dressing:
1 tsk
dijonsennep 
1 spsk
vineddike 
1 spsk
valnøddeolie 
salt
og peber 
*
 
Sådan
laver du bønne- og ærtesalat med æg:
Nip
bønner og ærter, og snit dem evt. i lidt mindre stykker. 
Blancher
dem i kogende letsaltet vand; bønnerne i 3 min. og ærterne i 1 min. 
Læg
dem straks i iskoldt vand, og lad dem derefter dryppe godt af. 
Pisk
dressingen sammen, og vend bønner og ærter i. 
Skyl
og slyng salatbladene, og fordel dem i to skåle. 
Læg
bønner og ærter med dressing over salaten, og top op med æggebåde og
valnøddekerner. 
 

 
Se flere dressinger og skønne salater
her  
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD