 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 4-6 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Paprikaschnitzel
4 skiver kalvefilet à ca  (inderlår) (ca  tykke) 
2 spsk hvedemel 
1 tsk delikatessepaprika 
30 g smør 
 
Sauce: 
1 løg
smør 
1 spsk delikatessepaprika 
2½ dl lys bouillon 
1½ dl cremefraiche 
2 tsk maizenamel 
citronsaft 
salt og peber 
 
Pynt:
½ usprøjtet citron 
lidt persille 
1 tsk delikatessepaprika 
*
Sådan laves Paprikaschnitzel
1. Bank schnitzlerne let med håndroden. 
Bland mel, paprika og salt og vend kødet heri.
 
2. Varm smørret på panden og steg schnitzlerne 2-3 min. på
hver side. 
Læg dem på et varmt fad og dæk med alufolie. 
 
Sauce: 
3. Pil og hak løget. Kom resten af smørret på panden og
svits løget klart. 
Drys paprika over og tilsæt bouillonen. 
Lad saucen småkoge 5 min.
 
4. Rør cremefraiche og maizenamel sammen og pisk jævningen i
saucen. 
Smag til med citronsaft og salt og peber. 
 
Pynt:
5. Skær resten af citronen i skiver. 
Skyl og hak persillen. 
Dyp halvdelen af citronskiven i persille og den anden
halvdel i paprika. 
 
Anretning:
6. Læg en krydret citronskive på hver schnitzel og server
saucen til. 
 
Tips: Server Kartofler, råstegte
og fx kogte grønne bønner eller sukkerærter til. 
Løse ris, Kartoffel-selleripuré eller Fettuccine er også
egnet tilbehør. 
Skinkekød kan erstatte kalve kødet. 
En spsk cremefraiche drysset med lidt paprika kan erstatte
citronskiven. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Paprika
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------