
 
Dette brød smager
især godt med pølsepålæg på eller som madbrød til supper. Opskriften på lækre
gammeldags jordnøddebrød, er let og perfekt
 
# Ingredienser
100 g (godt 1½ dl)
hvedemel 
100 g (godt 1½ dl) groft hvedemel 
3 tsk bagepulver 
1 tsk salt 
½ tsk sennepspulver
(kan udelades) 
peber fra kværn 
½ pk (a 80 g) frisk
flødeost 
75 g jordnøddesmør 
ca. 3 dl mælk 
25 g saltede
jordnødder 
 
* Tilberedning
1. Tænd for ovnen
(180 °C). 
 
2. Smør en lille
brødform. 
 
3. Bland melet med
bagepulver, salt, sennepspulver og friskkværnet peber i en stor skål. 
 
4. Rør flødeosten
sammen med jordnøddesmørret og gnid det ind i melet. 
Til at begynde med
er det bedst at bruge en gaffel, senere hen kan man bruge fingrene. 
 
5. Tilsæt mælken og
rør dejen godt, enten i hånden eller med dejkrogene på en elektrisk mixer. 
6. Hæld dejen i den
smurte form og drys med hakkede jordnødder. 
7. Bag brødet på
nederste rille i ovnen i ca. 1 time. 
Vend det og lad det
køle på en bagerist. 
Dette brød smager
især godt med pølsepålæg på eller som madbrød til supper.