Logo

Kalkunlår, stegte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkunlår, stegte 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 40 min. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 6 personer.

 
# Ingredienser til Kalkunlår, stegte
ca 1½ kg kalkunoverlår (2 à ca 800 g eller 3 à ca 550 g)
25 g smør
2 dl grønsags- eller hønsebouillon
salt og hvid peber
Jævning:
1 spsk maizenamel eller 1½ spsk hvedemel
1 dl fløde
*
Sådan laves Kalkunlår, stegte
1. Udben kalkunlårene.
Læg et snit langs overlårets underside og befri benet med små snit.
Fjern det.
Krydr kødet med salt og hvid peber.

 
2. Varm smørret gyldent i en stegegryde og brun kalkunlårene heri.

 
3. Spæd med halvdelen af bouillonen og lad retten snurre ved svag varme og under låg en halv times tid.
4. Tag kødet op og hold det varmt.
Dæk det fx med alufolie og et viskestykke.

 
5. Kom resten af bouillonen i gryden.
Rør maizenamel eller hvedemel sammen med fløden, pisk det i saucen og lad den koge et par min.
Smag til med salt og peber. Hæld lidt over kødet, og server resten til.
Server løse ris, små pillekartofler eller Flûtes til.
 

Tips: 250 g rensede, små champignon kan tilsættes retten de sidste 10 min.
Saucen kan smages til med sennep eller estragon.
Kalkunlår med ben kan også bruges. Stegetiden skal da øges med 15-20 min.

 
Kalkunoverlårene kan også steges i ovn:
Anbring de (udbenede), krydrede kalkunoverlår i et smurt, ovnfast fad, læg smørklatter over og lad dem stege ved jævn varme, 160 °C, i ca 40 min.
Er de for blege, kan de grilles kort eller brunes ved stærk varme, 250 °C, til sidst.
Beregn 10 min. mere, hvis der er ben med, og husk at lade kødet hvile 5 min., efter at det er taget ud af ovnen, så bevarer det smag og saft bedst.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 2 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalkun

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.110 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her