 
 
   
Et let brød, fyldt med hakkede sorte oliven. Den enkle
tilberedning og den vidunderlige smag vil gøre dig salig! Bedst 24 timer i
døgnet
• Grønne oliven er umodne sorte oliven som ikke har udviklet
den fulde smag og sødme. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 6 portioner 
 
Ingredienser
30 udstenede sorte eller grønne oliven 
5 dl hvedemel 
1½ tsk bagepulver 
2 tsk stødt ingefær 
2 tsk stødt oregano 
¼ tsk friskkværnet peber 
30 g smør eller margarine 
1¾ dl letmælk 
1 tsk olie 
 
TIL SERVERINGEN: 
Let Philadelphia ost 
 
Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C. 
Beklæd en bageplade med bagepapir. 
 
2. Hak olivenerne fint og stil dem til side. 
Hæld de tørre ingredienser i en foodprocessor og 
bland godt. 
Findel fedtstoffet i melblandingen og tilsæt mælken. 
 
3. Hæld dejen ud på et melet bord. 
Ælt det sammen til en smidig dej. 
Rul dejen ud til et rektangel a 25x35 cm og ca. 1 cm tyk. 
 
4. Pensl med olivenolien og fordel de hakkede oliven 
over dejen. 
Rul dejen sammen fra den ene langside. 
Læg rullen på bagepladen. 
Bøj rullen lidt og bag i ovnen 20-30 min eller til den er 
gylden og gennembagt. 
Stænk brødet med koldt vand 1-2 gange under bagningen. 
Lad brødet køle af under et klæde. 
Skær brødet i skiver og server det med let Philadelphia ost.
 
VARIATION 
Erstat 1½ dl af hvedemelet med grahamsmel og 
letmælken med syrnet fløde eller yoghurt. 
 
Krydret olivenbrød: 
Pr. portion: Energi: Kcal 283 = kJ 1188 
Kulhydrat 40 g Protein 6 g Fedt 11 g (35%) Fibre 2 g 
 
Tips
 
 
Friske krydderurter eller chili kan anvendes i fyldet. 
Tilsæt i så fald dette i trin 2 sammen med de tørre ingredienser. 
 
 
Grønne, umodne oliven blancheres først inden de lægges i saltvand.
Sorte, modne oliven skylles, lægges i saltvand, tørres og 
lægges så i olie.
 
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.