 
 
Denne dejlige Jægersteg giver en kraftig, pikant sauce. Tykstegsfilet
er rigtig lørdagsmad. Det er noget af det møreste kød, man kan tænke sig.
Magert og godt.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer. Ikke særlig fryseegnet 
 
# Ingredienser
1½ kg tykstegsfilet 
salt, peber fra kværn 
½ tsk paprika (edelsüss)
2 spsk sennepspulver 
3 spsk olie 
150 g bacon (i
skiver) 
3 dl bouillon (af
terning) 
20 perleløg 
250 g kantareller
eller champignon 
2-3 dl rødvin 
1-2 tsk maizenamel 
tyttebærsyltetøj 
 
* Fremgangsmåde
1. Tør kødet af.
Bland peber, paprika og sennep. 
Gnid det ind i
stegen. 
 
2. Klip baconskiverne
i småstykker og steg dem gyldne i 1 spsk olie i en gryde. 
Tag dem op med en
hulske; brun stegen på alle sider i fedtstoffet. 
Vend den med to
træskeer. 
Tilsæt kogende bouillon;
skru ned for varmen og lad stegen snurre under låg i 1½ time. 
3. Pil løgene og brun dem i 1 spsk olie på en pande. 
Svits de rensede
svampe i resten af fedtstoffet på panden. 
 
4. Tag stegen op og
dæk den med folie, så den holder sig varm. 
Bring skyen i kog,
hæld rødvinen ved og jævn evt. saucen med maizenamel udrørt i vand. 
Smag den til med
krydderier og tyttebær. 
 
5. Skær stegen i
skiver, der anrettes på et fad med svampe og bacon. 
Hæld lidt af saucen
(med løgene) over. 
Server resten af
saucen til sammen med hvide kartofler og tyttebær. 
 
INFO: At braisere
vil sige at stege med tilsætning af væde. 
Metoden gør de mindre møre kødstykker saftige og velsmagende. Kødet kan også
marineres inden stegningen - det mørner. Både kød og sauce får en fin smag,
hvis kødet steges med lidt af marinaden. Spæd med måde, hvis den er stærkt
krydret.