 
 
   
Forret. Arbejdstid: ca 1 time. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Østerscassoulet
12 friske østers 
 
Blåmuslinger:
10 blåmuslinger 
1 skalotteløg 
1 dl (tør) hvidvin 
½ bdt persille 
½ laurbærblad 
3 peberkorn 
 
Endvidere: 
250 g tomater 
8 skalotteløg 
1 fed hvidløg 
15 g smør 
2 stængler blegselleri 
2 dl (fjerkræ)bouillon 
1 kvist salvie 
1 kvist merian 
salt og peber 
Portionsskåle 
*
Sådan laves Østerscassoulet
1. Åbn østerserne over en skål, så østerssaften opsamles. 
Si saften gennem et rent klæde eller et tyndt lag pladevat
lagt i en sigte, så der ikke kommer splinter med fra skallerne. 
Skær østerskroppen fri af skallen, fjern »skægget«. 
Læg østerserne i en skål. Se Østers,
åbning af. 
 
Blåmuslinger:
2. Pil skalotteløget og hak det fint. 
Kom det i en gryde sammen med hvidvin, persillekviste,
laurbærblad og peberkorn.
Kog lagen igennem. 
Damp muslingerne ved stærk varme, under tætsluttende låg,
2-3 min. 
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Si kogelagen. 
 
3. Befri muslingerne for skallen. 
Fjern strengen og den lille sorte »kugle«. 
Læg muslingerne til side. Se Blåmusling. 
 
Sauce:
4. Skold og flå tomaterne. 
Fjern kernerne, hak tomatkødet og kom det i en gryde. 
Kog det 5-8 min. ved svag varme under omrøring. 
 
5. Pil skalotteløg og hvidløg og hak begge dele fint. 
Snit også blegselleristænglerne fint. 
 
6. Svits først skalotteløgene klare i smørret, så hvidløg og
dernæst blegsellerien. 
Lad det snurre et par min. 
 
7. Kom løgblandingen i tomatpureen og tilsæt østerssaft,
evt. østersskæg, muslingelage, bouillon samt fintklippede salvie- og
merianblade. 
Lad saucen koge under omrøring ved svag varme et par min. 
 
8. Si saucen over i en anden gryde. 
Hak muslingerne fint og kom dem i den siede sauce. 
Varm den op og smag til med salt og peber. 
 
Servering:
Fordel østerserne i portionsskåle. 
Hæld den hede sauce over og server straks med Croûtoner,
Toast Melba
eller Butterdejssnitter
til. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Østers
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------