
 
Endelig
pommes frites, der ikke friturekoges og alligevel bliver lavet af friske
kartofler. Her er opskriften på perfekte hjemmelavede pommes frites, som endda
kan laves i ovnen. De er sprøde uden på, møre indeni, og fulde af
kartoffelsmag. 
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 45 min.
 
# Ingredienser
500 g faste
kartofler
3-4 spsk olie
groft salt
 
* Tilberedning
1. 500 g faste kartofler skylles, skrælles og
skæres i stave af 1½ cms tykkelse. 
De blandes straks i
en skål med 3-4 spsk olie.
 
2. Fordeles i en bradepande og bages i den
forvarmede ovn ved 220 °C (varmluft 200 °C) i 35 min. 
Når halvdelen af bagetiden er gået, vendes kartoflerne. 
Kartoflerne tages ud
af ovnen og drysses med groft salt. 
 
Energi pr. portion:
4 g protein. 15 g fedt. 30 g kulhydrater = 280 kcal (1180 kJ) 
 
INFO: Pommes frites eller pomfritter er en ret af kartofler
i firkantede stave stegt i friture eller ovn og krydret med groft salt. Der er
usikkerhed om, hvor pommes frites stammer fra. I Belgien mener de, at retten er
opfundet her. Andre mener, at retten stammer fra Tyskland eller Frankrig.
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.