 
 
   
På sydlandsk vis beriger vi kartoflerne med svampe, parmesan og olie. Det sætter prikken over
i'et. 
Det smager saftsuseme godt. Retter med kartofler hitter
netop nu!
Tid: 1¼ time, heraf ca
1 time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. 4 pers. 
 
# Ingredienser
800 g kartofler (7-8
stk.) 
500 g svampe, fx Karl Johan eller østershatte 
saft af 1 citron 
1 bdt. bredbladet
persille 
50 g parmesanost 
2 skiver hvidt brød 
½ dl olie 
1 tsk salt 
¼ tsk peber 
 
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i ½ cm tykke skiver. 
 
2. Gør svampene i
stand. Skær dem i tykke skiver. 
Dryp dem med citron,
så de ikke bliver mørke. 
 
3. Skyl og hak
persillen. Bland den med reven ost og smuldret brød. 
Brødet kan findeles
i foodprocessoren. 
 
4. Smør et ovnfast
fad med lidt olie. 
 
5. læg kartofler og
svampe lagvis i fadet. 
Drys med salt og
peber mellem lagene. 
 
6. Drys
brødblandingen over og dryp med lidt olie. 
 
7. Bag midt i en 175
°C varm ovn i ca 1 time eller til kartoflerne er møre. 
 
8. Server gratinen
som selvstændig ret med brød
og tomatsalat
eller 
som
tilbehør til stegt kød. 
 
Tips: En rest af gratinen kan portionspakkes og fryses
ned. 
Kan senere opvarmes
i mikroovnen. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
 
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
 
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------