Logo

Paella - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Paella - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
Paella er egentlig navnet på den store pande med to håndtag, som man traditionelt tilberedte denne klassiske spanske ret på. Retten består af ris, safran og olie. Hertil kommer kylling, skaldyr, fisk, svinekød og spansk chorizopølse. Det traditionelle grønsagsindhold er hvidløg, løg, tomater og ærter.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 1 time. Krævende. Til 4-6 pers. Bedst 24 timer i døgnet

 
# Ingredienser
½ tsk safrantråde
3 spsk olie
4 kyllingeoverlår, uden skind og ben, delt midt over
1 stort løg, i skiver
300 g langkornede ris
3 tomater, flåede, udkernede og hakkede
eller 250 g flåede tomater fra dåse, uden saft
2 fed hvidløg, presset
5½ dl hønsebouillon (se opskrift) eller grønsagsbouillon
300 g blåmuslinger, rengjorte
8 rå kæmperejer, med skal
150 g fersk laks, torsk eller kuller, i 3 cm stykker
90 g frosne ærter
80 g chorizopølse, skinke eller røget bacon, i 5 mm skiver
1 rød peberfrugt, i 2,5 cm strimler
friskhakket persille, til pynt

 
* Tilberedning
1. Lad safrantrådene trække i 2 spsk varmt vand.
Olien opvarmes på en stor ovnfast pande.
Panden skal være mindst 30-35 cm i diameter.
Når olien er varm, tilsættes kyllingestykkerne.
Kyllingestykkerne brunes på alle sider, ca. 10 min.
Tag stykkerne af panden og stil dem til side.

 
2. Skru ned for blusset og tilsæt løgene.
De sauteres i 3-4 min, til de er bløde.
Tilsæt risene og lad dem stege med i 2 min under stadig omrøring.
Tilsæt tomater, hvidløg og bouillon og bring det i kog.
Skru yderligere ned for blusset og tilsæt dernæst halvdelen af både kylling, 
muslinger, rejer og fiskekød.
Tilsæt samtidig ærter, chorizopølse, rød peber og safran.
Der krydres med rigeligt salt og peber.

 
3. Den anden halvdel af kødet og fisken arrangeres oven på retten.
Dæk panden, først med bagepapir, dernæst med et tætsluttende låg.
Panden stilles i en 160 °C varm ovn i 30 min eller simrer over et middelvarmt blus.
Risene skal være helt møre og al væden opsuget.
Muslinger, der ikke har åbnet sig, smides ud.

 
4. Paellaen skal ikke omrøres under kogningen, det vil mase fiskestykkerne og 
få retten til at se rodet ud.
Det kan blive nødvendigt at tilsætte lidt ekstra væde under kogningen.
Den færdige paella drysses med friskhakket persille og serveres omgående.

 
Kokketips Hvis nogle af muslingerne virker unormalt tunge, skal de smides ud. 
De kan være fulde af sand og grus.

 
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.625 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her