Logo

Tranebærchutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tranebærchutney

 

Tranebær er både lidt søde, sure og bitre. Her er de kogt med æblemost, rørsukker og krydderier til en lækker chutney. Server som tilbehør til varme kødretter eller koldt kød.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. ca. 1 liter

 

# Ingredienser til Tranebærchutney:

2 æbler

15 g frisk ingefær

250 g rørsukker

1½ dl æblemost

1 dl æbleeddike

1 pose friske eller frosne tranebær (340 g)

½ frisk chili

lidt salt

*

 

Sådan laver du Tranebærchutney:

Skræl æblerne og skær dem i små terninger uden kernehus.

Skræl ingefæren og hak den fint.

Rens chilien for frø og mellemvægge og hak den fint.

 

Giv rørsukker, æblemost og æbleeddike et opkog og tilsæt tranebær, æbler, ingefær og chili.

Giv det et opkog, skru ned og lad det simre under omrøring, til bærrene brister, og det bliver tykt ca. 20 min.

Smag evt. til med salt og fordel chutneyen i skoldede glas.

Luk dem til med det samme og opbevar dem mørkt og køligt.

 

TIPS: Efter åbning skal glassene med chutney opbevares i køleskab.

 

Tranebærchutney

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her