Logo

Nasi goreng med kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nasi goreng med kylling 

 
Let opskrift på en lækker indonesisk risret: Nasi goreng betyder 'stegte ris' på indonesisk - og her får de stegte ris selskab af kylling, rejer og peberfrugt
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Kogetid, ris: 25 min. Stegetid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Nasi goreng
Løse ris:
300 g langkornede ris (4 dl)
6 dl hønsebouillon (evt vand)
salt

 
Omelet:
3 æg
½ tsk kinesisk soja
20 g smør

 
Endvidere:
300 g kyllingebrystfilet
100 g kogte, pillede rejer
3 løg
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
4 spsk olie
salt og peber
ca 2 spsk kinesisk soja

 
Tilbehør:
sambal oelek
sambal goreng
sambal manis
boemboe opor
*
Sådan laves Nasi goreng
Løse ris:
1. Kog risene for svag varme i bouillon 12 min. under tætsluttende låg.
Sluk og lad risene stå 12 min. Rør forsigtigt i risene, så de bliver løse.

 
Omelet:
2. Pisk æg, 2 spsk vand og soja sammen.
Smelt smørret på en pande og hæld æggemassen på.
Lad den netop stivne ved svag varme.
Lad den glide over på et fad.

 
Nasi goreng:
3. Befri kyllingekød et for skind og skær kødet i strimler.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner.
Flæk den og skær også den i fine strimler.

 
4. Varm olien op i en tykbundet gryde og svits løg og hvidløg.
Kom kyllingekødet i og brun det med nogle min.
Tilsæt peberfrugten og de kogte ris under omrøring og lad det snurre, til risene er gennemvarme.

 
5. Kom rejerne i og krydr retten med salt, peber og soja.
Vær varsom med saltet, sojaen salter ret meget.

 
6. Skær omeletten i strimler og læg dem ovenpå ved serveringen.

 
Server krydderierne sambal oelek, sambal goreng, sambal manis og boemboe opor til, så hver kan krydre efter behag.

 
Tips: Sambal oelek er en stærk pasta af chili, sambal goreng er chili tilsat løg, sambal manis er fintmalet chili og løg ristet i olie, og boemboe opor består bl.a. af koriander, kommen og hvidløg.
Kroepok, der er knuste rejeskaller blandet med palmemarv, er også velegnet tilbehør.
De købes som oblater og frituresteges få min. i olie og bliver til store sprøde »skumflager«. Krydderierne købes i specialforretninger og større supermarkeder.
Fintsnittet porre kan erstatte peberfrugten.
Retten kan laves med hakket oksekød eller rester af stegt eller kogt kød.

 
INFO: Nasi goreng er en indonesisk ret med kogt, stegt ris, der er stegt i en wok eller en stegepande og blandes normalt med andre ingredienser, såsom æg, grønsager, skaldyr eller kød. Det spises ofte for sig selv eller som akkompagnement til en anden ret.
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.257 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her