 
 
   
Romerne beskriver supplì som "al telefono", for når du trækker en af riskroketterne fra hinanden, strækker lange mozzarella-strenge sig mellem halvdelene, ligesom en telefon fra de gamle dage. Disse velsmagende bidder blev oprindeligt lavet som en enkel snack lavet af resterende risotto; i dag serveres de ofte som
appetitvækkere før middagen.
 
Forret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, ris: 25 min. Skal
hvile: 30 min. Fritering i alt: ca 15 min. Svær at lave. Mellem pris. 4
personer. Mængde: 14-16 stk. 
 
# Ingredienser
til Riskroketter - Suppli al telefono
150 g langkornede ris (2 dl) 
3 dl vand 
½ tsk salt 
2 æg 
3 spsk reven parmesanost 
 
Fyld: 50-75 g mozzarellaost 
Til panering: 150 g fintsigtet hvederasp 
Til fritering: 1 l olie eller ¾ kg fast friturefedt 
*
Sådan laves Riskroketter - Suppli al telefono
1. Drys risene i kogende, saltet vand og kog dem 12 min under tætsluttende låg. 
Tag gryden fra varmen og lad risene trække under låg ca 12 min.
Rør i risene med en gaffel og lad dem køle af. 
 
2. Pisk æggene sammen i en skål og rør risen i sammen med
den revne ost. 
Bland det godt uden at mase risen. 
 
3. Skær mozzarellaosten i ca 1 cm store tern. 
Tag ca 1 spsk af risblandingen og form den til en aflang
kroket eller kugle. 
Læg en terning mozzarella i hver kugle. 
Rul igen, så osten ligger midt i kuglen. 
Tilbered resten af massen på samme måde. 
 
4. Vend kuglerne i rasp, de skal være helt dækket. 
Stil kroketterne i køleskab ca 30 min, så stivner de lidt
og er lettere at fritere. 
 
5. Varm olien (friturefedtet) op i en mellemstor gryde, til
180 °C. 
En franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut. 
 
6. Friter 4-5 kroketter heri i 5 min, til de er lysebrune
og sprøde. 
Vend dem mindst en gang, så de bliver ensartet gyldenbrune
over det hele. 
Læg dem på fedtsugende papir. 
 
Tips: Server kroketterne nyfriterede og sprøde. 
En lille terning skinke kan kommes i kroketterne sammen med
osten. 
 
Supplì al ragù: 
Tillaves som ovenfor, men fyldet består af ca 150 g hakket
kyllingelever og -hjerte, der svitses sammen med 1 hakket løg og 2 ituskårne
tomater. 
En lille skefuld af blandingen kommes i hver riskroket. 
 
Supplì alla Romana:
Tillaves som ovenfor. Fyldet består af ragù-fyld blandet med
mozzarella. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Ris
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------