Logo

Stikkelsbær - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stikkelsbær - info


Stikkelsbær har en let sød-syrlig smag og bærrene kan bruges i marmelade, kompot og i desserter. De kan også spises rå. De gror på buske og findes også som vilde bær i skove. Stikkelsbær kan være både røde, gule eller grønne og kan faktisk både bruges modne og umodne.

 
En stikkelsbær-busk eller bare kaldet stikkelsbær er en op til 1,5 meter høj busk, der dyrkes for sine bær, kaldet stikkelsbær. Den findes også forvildet i skov og hegn over hele landet. Stikkelbær er let at kende på sine torne og gul-grønne bær.

 
Stikkelsbær. Engelsk: Gooseberry. Latin: Ribes uva-crispa

 
Sæson: Dansk: juni-juli. Import: maj-september

 
Holdbarhed: 3-4 dage ved 2-4 °C

 
Anvendelse: Anvendes fx naturel, til marmelade, desserter og i bagværk. Velegnet som garniture til kødretter og fiskeretter. Svind: ca 5%
Tips til tilberedning: Kog en bakke stikkelsbær (250 g) med 125 g sukker i fem minutter.
Brug kompotten på ost og som tilbehør til kød og fisk.
Hvis du vil bruge stikkelsbær til at lave gelé, er det bedst at bruge umodne stikkelsbær. De umodne bær har nemlig mere pektin, som får geleer og marmelader til at tykne op.

 
Frysning: Ja, fryses hele uden sukker og blanchering.

 
Stikkelsbær er i familie med ribs og solbær, men er større og hænger ikke i klaser. Oprindeligt kommer planten fra Kaukasus og Vestafrika. I 1600-tallet begyndte man at dyrke dem her i det nordlige Europa, nogenlunde samtidig med solbærret. Stikkelsbær kan variere i udseende. De kan være runde eller ovale og skallen kan være både glat eller håret. Farven på stikkelsbærrene kan være både grønne, gule eller røde og smagen hos de modne bær er sød og let syrlig.

 
Stikkelsbær smager skønt direkte fra busken, men kan også bruges i kager, is eller marmelade. Her får du lækre opskrifter med Stikkelsbær

 
Tilbage til Råvarer.

 
Stikkelsbær - info

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.672 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her