
 
Fougasse er navnet på disse dekorative og velsmagende brød, der
er overraskende enkle at lave og i denne opskrift vises hvordan du gør. Faconen
fremkommer ved, at du skærer i dejen, før brødene bages. 
Arbejdstid:
35 min. Hævetid: 2½ time Bagetid: 12 min. Fryseegnet. (6 brød) Dejen kan også
formes til 2 store brød. 
 
# Ingredienser til Fougasse:
400
g hvedemel (med højt glutenindhold, fx italiensk pizzamel) 
150
g durummel 
10
g gær 
2
tsk salt 
1
spsk olie 
4
dl vand (tempereret) 
*
 
Sådan
laver du Fougasse:
Bland
de to slags mel i en stor skål. 
Smuldr
gæren i melet og tilsæt salt og olie. 
Hæld
vandet i melet og rør dejen sammen. 
Dæk
skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 2 timer. 
Vend
dejen ud på et bord drysset med durummel og drys lidt durummel på overfladen. 
Del
dejen i 6 stykker og vend dem i mel. 
(Dejen
kan også formes til 2 store brød).
 
Klap
eller træk dem ud i ovaler på ca. 10x20 cm. 
Skær
et snit i midten og derefter 2-3 skrå snit i hver side uden at skære igennem
kanten. 
Åben
snittene, så de bliver til huller og læg brødene på bageplader med bagepapir. 
Lad
dem efterhæve, mens ovnen varmer op til 230 °C varmluft. 
Bag
brødene ca. 12 min. og læg dem på en rist til afkøling. 
 
Variationer:
Ælt evt. grofthakkede oliven eller soltørrede tomater i olie i dejen inden den
stilles til hævning. Eller krydr dejen med 1 tsk knust anisfrø og 1 tsk
fintrevet appelsinskal. 
Eller
tryk frisk rosmarin eller timian i brødene og dryp med olie og drys med havsalt
inden de bages.
 
Se
flere brød og boller her
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD