
 
Hakkede græskarkerner og hørfrø giver både smag og bid til disse
herlige efterårspandekager serveret med en rå æblesalat. 
Arbejdstid: 45 min. Hviletid: ca. 30 min. Stege/kogetid:
30-45 min. Fryseegnede. 4 personer 
 
# Ingredienser til Pandekager med æblesalat:
3 æg 
1 drys salt 
150 g hvedemel 
50 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel 
2 spsk sukker 
½ dl græskarkerner 
2 spsk hørfrø eller sesamfrø 
ca. 4 dl mælk 
smør til stegning 
 
Æblesalat: 
4 friske røde æbler 
2 spsk citronsaft 
ca. 1 dl flydende honning 
*
 
Sådan laver du Pandekager med æblesalat:
Pisk æg, salt og de to meltyper sammen og tilsæt sukker. 
Hak græskarkernerne groft og rør dem i dejen sammen med
hørfrø eller sesamfrø. 
Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk dejen ensartet. 
Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. 
Rør evt. mere mælk i, hvis dejen er for tyk. Varm 1-2 pander
godt op og kom lidt smør på. 
Hæld et tyndt lag dej på og bag pandekagerne ved middelvarme
i 2-3 min. på hver side, til de er lyse brune og gennembagte. 
Hold dem varme under stanniol og et viskestykke mens resten
af dejen bages. 
 
Vask æblerne og skær dem i små stykker uden kernehus. 
Vend dem sammen med citronsaft og honning. 
Server pandekagerne med æblesalaten. 
 
Se flere dejlige
desserter her
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD