Logo

Hamburgerryg, indbagt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hamburgerryg, indbagt 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. med færdig butterdej. Kogetid: 30 min. Skal trække: 20 min. Bagetid: 15-20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (8-10 personer) 

 
# Ingredienser til Hamburgerryg, indbagt:
2 kg hamburgerryg uden ben
ca. 1 liter vand (evt. halvt hvidvin)
2 laurbærblade
6 peberkorn
evt. 1 tsk fennikelfrø
450 g butterdej (evt. frossen)
Til pensling: 1 æg
Ovnfast fad
*
Sådan laves Hamburgerryg, indbagt:
1. Læg hamburgerryggen i en gryde og hæld vand og evt. hvidvin ved, så det netop dækker.
Kom laurbærblade og krydderier ved.

 
2. Kog hamburgerryggen for svag varme under låg i ca 30 min.
Tag gryden fra varmen.
Fjern hinden omkring hamburgerryggen og læg kødet tilbage i kogelagen og lad det køle af.

 
3. Rul butterdejen ud til et rektangel.
(Butterdejspladerne lægges lidt ind over hinanden, før de rulles ud).
Lad hamburgerryggen dryppe godt af, tør den evt. let, og læg den midt på dejpladen.

 
4. Fold dejen om kødet, pensl sammenføjningen med lidt sammenpisket æg.
Læg hamburgerryggen med sammenføjningen nedad i et ovnfast fad.
Pensl overfladen med æg.
5. Sæt hamburgerryggen i en 225 °C varm ovn i 15-20 min., til dejen er gylden og sprød.
Lad den hvile nogle min., før den skæres ud med en skarp kniv straks før servering.
Server indbagt hamburgerryg med smørdampet spinat eller andre grønsager. Lad sæsonen bestemme.


Tips: Se Butterdej. Læg evt. et lag helbladet dampet spinat på dejen, inden kødet lægges på, så kødet, når det skæres i skiver, er omkranset af spinat.
En fyldig salat med kartofler og løg, tomater og peberfrugt er velegnet tilbehør.
Det er svært at bevare butterdejen hel ved udskæring, men den har »gjort sin pligt« og holdt på saften. Skær eventuelt kødet for ved bordet, det ser smukt ud og dufter godt.

 
Se alle de bedste opskrifter med Hamburgerryg

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 10.130 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her