Logo

Lammeragout med rosmarinboller - bedst i Kogebog.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammeragout med rosmarinboller - bedst i Kogebog.dk 

 
Her får du den bedste opskrift på den lækreste ragout med lam, bacon, gulerod og kartoffel. Det er nemt at lave, og smager godt. Glæd dig til rosmarinbollerne...
Forberedelsestid: 25 min. Kogetid: 2 timer. Antal kuverter: 4

 
# Ingredienser
8 lammekoteletter
60 g hvedemel
salt og peber
2 spsk olie
2 skiver finthakket bacon
1 stort løg i skiver
5 dl oksefond
1,2 dl vand
1 spsk hakket frisk timian
2 mellemstore gulerødder i tykke skiver
2 mellemstore kartofler skåret i mindre stykker

 
Rosmarinboller:
125 hvedemel
1 tsk bagepulver
20 g smør i små tern
1 tsk tørret rosmarin
0,8 dl mælk

 
*Tilberedning
1.Skær fedt og sener fra kødet.
Vend det i mel, salt og peber. Ryst overskydende mel af.
Varm olien i en stor tykbundet gryde.
Steg kødet i portioner ved mellemhøj varme, indtil det er godt brunet.
Tag kødet op af gryden.
Kom bacon i gryden og steg det, indtil det bliver brunt.
Tilsæt løg og steg det, indtil løget er bløde.

 
2. Læg kødet tilbage i gryden. Tilsæt fond, vand og timian.
Lad det simre under låg i 30 min.
Tilsæt gulerødder og kartofler og lad det simre i endnu en time.

 
3 Rosmarinboller:
Sigt mel og bagepulver ned i en røreskål og tilsæt smør.
Gnid smørret ind i melet med fingrene, indtil blandingen er fin og smuldret.
Rør rosmarin i.
Tilsæt næsten al mælken og bland dejen, til den er blød, med en kniv.
Kom mere mælk i, hvis det er nødvendigt.
Vend dejen ud på en meldrysset overflade og ælt den forsigtigt i 1 minut,
eller indtil den er glat.
Del dejen i otte portioner og form dem til grove boller.
Læg bollerne oven på kødblandingen, dæk med låg og
kog retten i 15 min. Server den med det samme.

 
Tips:
Retten kan laves en dag i forvejen.
Hvis man gør det, skal bollerne først laves lige inden servering.
Varm retten op til kogepunktet, lige inden bollerne tilsættes.

 
1. Lammeragout med rosmarinboller - bedst i Kogebog.dk

 
2. Lammeragout med rosmarinboller - bedst i Kogebog.dk

 
3. Lammeragout med rosmarinboller - bedst i Kogebog.dk

 
Se alle de bedste opskrifter med lammekoteletter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.348 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her