Logo

Lammekrone med kryddersmør - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekrone med kryddersmør - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Provence er kendt for sit solrige klima og sine vidunderlige friske grønsager og krydderurter. Man kan næsten se de timianbevoksede bjergskråninger for sig, når man sætter tænderne i denne steg. Og så er den utrolig dekorativ!

Forberedelsestid 1 time. Tilberedning 1 time 30 min. Krævende. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
2 x 6 sammenhængende lammekoteletter på skaft
fraskæret gemmes (se Kokketips)
2 spsk olie
salt og peber

 
LAMMEFOND
½ løg, hakket
3 fed hvidløg, grofthakkede

 
KRYDDERSMØR
120 g rasp
5 fed hvidløg, finthakkede
4 spsk frisk persille, finthakket
1 spsk friske timianblade
80 g smør, blødt

 
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 200 °C.
Rids lammekødets fedtlag med en skarp kniv.
Olien opvarmes på en stegepande over et middelvarmt blus.
Krydr lammekødet med salt og peber og brun det hurtigt i den varme olie.
Tag kødet af panden og stil det til side.
Læg stegeben samt fraskæret fra lammeskafterne i en bradepande.
Stil bradepanden i ovnen i 20-30 min, tag den ud og stil den til afkøling.
Skru ovnvarmen op til 250 °C.

 
2. Lammefond:
Tag fraskæret og evt. stegeben op af bradepanden.
Lad det afsmeltede fedt blive tilbage.
Stegeben og fraskær kommes i en gryde med løg, hvidløg og 4 dl vand.
Lad gryden simre i 30 min.

 
3. Kryddersmør:
Rør det bløde smør godt sammen med rasp, hakket hvidløg, persille og timian.
Smag til med salt og peber. Det skal blive en jævn og fast masse.

 
4. Fedtsiden af lammekødet smøres omhyggeligt med kryddersmørret.
Undersiden og skafterne skal ikke smøres ind (se billedet).
Læg lammekødet i et ildfast fad og lad det brune i ovnen i 20-25 min.
Kødet tages ud og holdes varmt.

 
5. Lammefonden sies ned i en ren gryde og koges ind til en tredjedel.
Skum overfladen for urenheder.
Den varme lammefond serveres til stegen i en lille saucekande.

 
Kokketips
Bed slagteren om at skære lammestykkets skafter rene. Få endelig fraskæret med.
Bed også gerne om stegeben.
Man kan også gøre det selv ved hjælp af en meget skarp kniv.
Skafterne skrabes helt rene for kød og fedt.

 
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.976 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her