 
 
Ajo Blanco er en spansk kold cremet suppe, der er smagt til med sherry.
I denne gode opskrift serveres suppen også med løg, markchampignon og lidt
persille - det er lækkert
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca ½ time 
 
# Ingredienser
50 g smør 
1 stort løg 
500 g markchampignon 
2S g hvedemel 
1 liter hønsekødsuppe evt. bouillon af terning 
1 dl sherry 
2 dl piskefløde 
salt, hvid peber 
½ bdt persille 
 
* Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en stor gryde. 
Pil løget og hak det fint. 
Svits det i smørret, til det er klart. 
 
2. Rens svampene og skyl dem hurtigt under den kolde hane. 
Dup dem tørre i køkkenrulle. 
Hak dem fint. 
Kom dem i gryden og lad dem svitse med i 2 min. 
 
3. Drys melet over og rør godt om. 
Spæd med suppen og bring den i kog. 
Skru ned for varmen, læg låg på og lad suppen simre i 10 min.
4. Rør sherry og fløde i og varm suppen igennem. 
Smag den til. 
 
5. Drys med hakket persille lige inden serveringen. 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
 
Se alle opskrifter på suppe HER 
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.