 
 
   
Her får du kager i flere spændende udgaver. Vælg mellem chokolade med kirsebær, med kokos, fondant, bagt kirsebærdessert eller med
hasselnødder.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min. 8 personer. 
 
# Ingredienser
200 g mørk chokolade
150 g blødgjort smør
150 g melis
3 æg
50 g mel 
1 dåse eller glas syltede kirsebær 
 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 150 °C. Bræk chokoladen i stykker. 
Kom den i en varmefast skål med 3 spsk vand, og 
smelt den over vandbad. 
Pisk smørret med sukkeret i en stor skål. 
Tilsæt æggene et ad gangen, dernæst melet og 
til sidst den smeltede chokolade. 
Hæld dejen i en slip-let bageform, og bag den 25 min. 
Vend kagen ud af formen, og køl af. 
Server kagen i tykke skiver, dækket med kirsebær og 
den tilhørende lage. 
 
Flødechokoladekage med kokos
Brug flødechokolade, og tilsæt 80 g revet kokos.
 
Fondant
Rør 3 æggeblommer og 50 g melis.
Tilsæt 3 dl mælk, kogt op med 1 spsk kakao.
Rør, til det tykner.
Tilsæt 250 g mørk chokolade smeltet med 125 g smør og 
20 g kirsebær fra dåse eller glas. Køl af.
 
Bagt kirsebærdessert
Rør 4 æggeblommer med 125 g sukker.
Tilsæt 4½ dl varm mælk, 3 spsk kirsch og 750 g kirsebær.
Bages 25 min i 8 smurte, ovnfaste portionsforme ved 180 °C.
Serveres afkølede.
 
Kirsebær-chokoladekage med hasselnødder
Pisk 4 æggeblommer, 175 g sukker, 175 g smør, 
125 g hasselnødder, 1 tsk bagepulver og 250 g mel.
Tilsæt 125 g smeltet mærk chokolade, 
4 stiftpiskede æggehvider og 750 g kirsebær.
Bages 50 min ved 180 °C.
 
Se alle de bedste opskrifter med  Dessert  Is og sorbet  Frugt og bær  Tærter  Kager
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------