 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Ovntid: 1 time. Middelsvær at lave. 4 personer.   
   
# Ingredienser
til Lammebov med grønsager
1 lammebov (ca 1½ kg) 
salt og peber 
50 g smør 
500 g små løg (evt. skalotteløg) 
1-2 fed hvidløg 
6 velmodne tomater 
1 spsk friskhakket merian eller 1 tsk tørret 
250 g haricots verts 
2-3 dl (halv)tør hvidvin 
Ovnfast fad 
*
Sådan laves Lammebov med grønsager
1. Befri kødet for hinder og eventuelle sener. 
Gnid det med salt og peber. 
Sæt ovnen på 200 °C. 
 
2. Pil løgene og del dem evt. en gang. 
Pil hvidløgsfeddene og del dem på langs. 
Skold og flå tomaterne. 
 
3. Skær små lommer i kødet under fedtlaget og ved benet og
stik hvidløgssplinterne i. 
 
4. Smør et halvdybt, ovnfast fad og læg kødet i fadet. 
Drys krydderurter over. 
Fordel løg og tomater omkring. 
 
5. Hæld hvidvin ved og dæk med låg eller alufolie. 
Sæt fadet midt i den varme ovn i ca ¾ time. 
Skyl og nip imens bønnerne. 
Tag alufolien eller låget af fadet, når de tre kvarter er
gået, og øg varmen til 220 °C. 
Spæd med lidt mere vin, hvis der er fordampet for meget. 
Steg endnu ca et kvarter. Kom bønnerne i fadet de sidste 5 min.
 
6. Lad kødet hvile tildækket mindst 5 min., før det skæres
ud. 
Skær kødet fra benet, skær det i så pæne stykker som muligt,
læg dem tilbage i fadet. 
Server straks med løse ris eller Fettuccine,
til. 
 
Tips: Bouillon kan helt eller delvis erstatte
hvidvinen. 
Lammeboven kan udbenes. Slagteren gør det gerne, husk at få
benet med, det giver kraft i fadet. Se Lammebov,
udbening af. 
Skaftet skal blive på; nu kan kødet rulles og snøres, før
det steges. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Lam
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------