
 
Glem alt om købechips i knitrende poser, og byd i stedet
gæsterne velkommen med hjemmelavede kartoffelchips og den lækreste dip - det er umagen værd!
Arbejdstid:
kun 20 min. Stegetid: 15 min. Ikke Fryse-egnet. 
 
#
Ingredienser til :
400
g store, faste kartofler 
olie
til friturestegning, fx solsikkeolie, sojaolie, majsolie, jordnøddeolie eller
rapsolie 
havsalt
 
Dip:
1½
dl syrnet fløde 9% eller cremefraiche 18% 
1
tsk dijonsennep 
3
spsk fintsnittet purløg 
salt
og peber 
*
 
Sådan
laver du Kartoffelchips og dip:
Skrub
eller skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver. 
Skyl
dem omhyggeligt i koldt vand og tør dem grundigt i et viskestykke. 
Bag
dem lidt ad gangen i varm olie (ca. 180 °C) ca. 4 min. og læg dem til
afdrypning på køkkenrulle. 
Drys
med havsalt. 
 
Dip:
Rør syrnet fløde eller cremefraiche sammen med sennep og purløg og smag til med
salt og peber. 
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD