Logo

Skinkestang

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinkestang

 
Denne opskrift på skinkestang er vel den originale version. Og det er med broccoli, champignon forårsløg og skinke med flødeost - det italienske fyld med bedst smag.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Fryseegnet.

 
# Ingredienser
Dej:
25 g gær
1 dl lun mælk
2 spsk smør
½ tsk salt

100 g hvedemel
50 g grahamsmel eller rugmel

1 æg

 
Fyld:
300 g broccoli
250 g champignoner
1 spsk olie

1 bdt forårsløg
1 spsk hakket frisk timian
200 g skinke i terninger
100 g flødeost

1 spsk dijonsennep
salt og peber

 
Salat:
1 salathoved
250 g cherry tomater
1 spsk olie

1 spsk æbleeddike

 
* Tilberedning
Smelt smørret i en kasserolle.
Træk kasserollen fra blusset og tilsæt mælk.
Hæld blandingen op i en ælteskål og opløs gæren i mælken.
Tilsæt salt, hvedemel og grahams- eller rugmel og ælt dejen, til den er blød og smidig.

Lad dejen hæve, mens fyldet laves.

 
2. Skær broccoli i små buketter og skær stokken i terninger.
Steg broccoli og skiveskåret champignon i olien på en stor pande, til champignonerne er brune, og broccolien mør, men stadig med lidt bid.

 
3. Lad grønsagerne køle lidt af på panden.
Hak forårsløgene.
Rør grønsagerne med forårsløg, timian, skinke, flødeost og sennep.
Smag til med salt og peber.

 
4. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca 30x30 cm.
Læg dejen på en bageplade med bagepapir.
Fordel fyldet i en lang stribe på midten af dejen.
Klip dejen i siderne med en saks i 2-3 cm brede strimler på skrå.

Fold strimlerne ind over fyldet, som om du flettede dejen.
Pisk ægget sammen i en kop og pensl skinkestangen med det.
Bag skinkestangen 20-25 min ved 200 °C.

 
5. Skyl og tør salaten og bræk den i store stykker.
Halvår cherry tomaterne og bland dem med salaten.

Pisk olie og æbleeddike sammen med salt og peber og vend dressingen med salaten.

 
6. Skær skinkestangen ud i tykke skiver og server med salaten.

 

Se alle opskrifter med salat HER

 
Tips: I stedet for broccoli kan du bruge optøet, helbladet spinat, som er presset godt fri for væde.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.525 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her