Logo

Kødterrine med lever

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødterrine med lever 

 
Det tager tid at lave en rigtig fin kødterrine, til gengæld bliver der meget mad. 15-20 skiver kan du regne med at få ud af denne portion. Kan anbefales
Tid: 2 timer, heraf 1 time og 20 min i ovnen. Den ubagte fars holder sig 2 mdr. i fryseren.
15-20 skiver

 
# Ingredienser
150 g stribet flæsk
4 laurbærblade
35 g hakkede mandler
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
1 æg
1 dl piskefløde
¼ tsk peber
1 tsk estragon

 
FYLD:
1 dl tør hvid portvin
400 g kyllingelever
15-20 champignoner
1 spsk smør eller margarine

 
GELÉ:
8 blade husblas
4 dl bouillon (vand + terning)
1 dl tør hvid portvin

 
* Fremgangsmåde
1. Begynd med fyldet. Hæld portvinen over kyllingeleveren.
Lad det stå 15 min. Rens imens champignonerne.
Steg dem let i fedtstoffet.

 
2. Findel flæsk, laurbærblade og mandler i foodprocessoren.
Tilsæt oksekød, salt, æg, piskefløde, peber, estragon samt portvinen
fra leveren og bland det til en fars.

 
3. Smør en form, 1½ liter.

 
4. Læg halvdelen af farsen i.
Læg kyllingelever i en stribe i midten med svampe på begge sider.
Dæk med resten af farsen. Tryk det godt sammen.

 
5. Dæk med folie og bag ved 175 °C i 1 time og 20 min.

 
6. Udblød husblassen 10 min.

 
7. Bring bouillonen til geleen i kog.
Tilsæt portvin. Kram husblassen op af vandet og lad den smelte i bouillonen.

 
8. Hæld geleen op i en lille bradepande. Lad den stivne i køleskabet.

 
9. Skær terrinen i skiver og server med geleen i trekanter eller som små stjerner stukket ud med
en form.
En frisk grøn salat passer også godt til.
 
Tips: Hvis du vil forberede kødterrinen i god tid, kan du fryse den rå masse i formen.
Optø den i køleskabet og bag den som ovenfor.
En terrine der fryses efter bagningen kan blive vandet og kedelig.

 

Se alle de bedste opskrifter med Hakket oksekød

Se alle de bedste opskrifter med Brød

Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her