
 
Hytteost mætter godt
og indeholder ganske få kalorier. Da hytteost har en neutral smag, er det nemt
at bruge den på forskellige måder. 
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca 20 min. Gratineringstid: ca 15 min. 
 
# Ingredienser
1 mellemstor
selleriknold 
400 g hytteost 
2 æg 
½ dl mælk 
1 dl finthakket purløg
eller persille 
1 tsk salt, gerne
urtesalt 
 
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 225
°C. 
Skræl sellerien og
skær den i ½ cm tykke skiver. 
Kog dem i letsaltet
vand til de er netop møre. 
Lad skiverne dryppe
godt af og læg dem herefter i et smurt ovnfast fad. 
 
3. Rør hytteosten
sammen med æg, mælk og purløg eller persille. 
Smag til med salt. 
Kom blandingen over
selleriskiverne i fadet. 
 
4. Gratiner i midten
af ovnen i 15 min. 
 
5. Server gratinen
med en tomatsalat drysset med finthakket løg og evt. citronmelisse.