 
 
   
Brød Bagværk Hjemmebag Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 1¼ time. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 
   
# Ingredienser
til Honningbrød:
150 g smør 
200 g sukker (ca. 2½ dl) 
3 æg 
1½ dl (akacie)honning 
275 g hvedemel (ca. 5 dl) 
1 tsk stødt kanel 
1 tsk stødt ingefær 
1 tsk stødte nelliker 
2 tsk bagepulver 
reven skal af ½ usprøjtet citron 
smør og rasp til formen 
Bageform: 1½ l
*
Sådan laves
Honningbrød:
1. Smelt smørret og lad det svale af. Indstil ovnen på 175
°C. 
 
2. Pisk æg og sukker skummende. 
Tilsæt under piskning det afsvalede smør og honningen. 
 
3. Bland hvedemelet med krydderier, bagepulver og reven
citronskal og vend blandingen i dejen. 
 
4. Kom dejen i en velsmurt, raspet form, eller en form
beklædt med bagepapir, og bag honningbrødet på næstnederste rille i ca 1 time
og 15 min. 
Dæk eventuelt brødet med alufolie det sidste kvarter. 
 
5. Lad brødet svale lidt af i formen, før det vendes ud og
afkøles på bagerist. 
Skær brødet i tynde skiver og server det med smør. 
 
Tips: Akaciehonningens flydende konsistens gør den
velegnet til bagværk. 
Bruges der anden form for honning til brødet, skal den blot
smeltes flydende sammen med smørret, før den kommes i dejen. 
Dejen kan yderligere tilsættes 2 spsk hakket, syltet
pomerans- eller appelsinskal. 
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder. 
 
Se flere
opskrifter med Honning
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------