 
 
   
Her får du søde canneléer i flere spændende udgaver. Fx
Romcanneléer, Canneléer med kondenseret mælk, Violcanneléer eller Glutenfri
canneléer
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 45 min. Giver 8 canneléer.
 
# Ingredienser
30 g smør
3½ dl mælk
2 æggeblommer
100 g flormelis 
100 g mel 
1 spsk
orangeblomstvand 
salt 
 
* Tilberedning

Til dette særlige
bagværk, cannelé, der stammer fra Bordeaux, 
behøves specielle
forme, eller man kan prøve sig frem 
med opskriften i
muffinsforme. 
 
Smelt smørret sammen
med mælken i en gryde. Stil det til side. 
Pisk æggeblommerne
med flormelis i en stor skål. 
Tilsæt mel og et nip
salt. Rør det godt sammen. 
Hæld den varme mælk
i lidt efter lidt sammen med 
orangeblomstvandet. 
Lad dejen stå i 24
timer i køleskabet. 
Fordel dejen i
særlige cannelé-forme. 
Forvarm ovnen til
180 °C. Bag dem i ovnen i 45 min. 
 
Romcanneléer
Erstat orangeblomstvand med 1 spsk rom.
 
Canneléer med kondenseret mælk
Rør 2 æggeblommer sammen med 175 g melis og 2 spsk rom.
Tilsæt 120 g mel, 3 spsk smeltet smør, 
400 g usødet kondenseret mælk og ½ spsk vaniljeekstrakt.
Smør formene og drys med rørsukker. 
Fyld formene og bag dem i 40 min.
 
Violcanneléer
Rør 3 æggeblommer med 120 g melis, 
tilsæt 1 tsk violessens og ½ l mælk.
Tilsæt 120 g mel til blandingen.
Læg en kandiseret viol i hver form og bag dem i 40 min.
 
Glutenfri canneléer
Rør 250 g rismel sammen med 200 g melis, 3 æg, 
3 æggeblommer, 1 spsk vanilje, 1 spsk rom, 7½ dl mælk og 
2 spsk smeltet smør.
Fyld formene 2/3 op og bag dem i 40 min.
 
Se alle de bedste opskrifter med  Drinks  Snacks/sødt  Forretter  Tilbehør  Desserter
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------