Logo

Borgmesterstang

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Borgmesterstang 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 40 minutter Skal hvile: 30 minutter. Skal efterhæve: 15 minutter Bagetid: ca. 20 minutter. Svær at lave. Høj pris.  Fryse-egnet.

 

 
# Ingredienser til Borgmesterstang:
Dej:
500 g hvedemel (ca. 8½ dl)
25 g smør
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
½ tsk salt
2½ dl mælk
50 g gær
1 æg
Til indrulning: 400 g smør

 
Fyld:
125 g mandler (2,5 dl)
100 g flormelis (ca. 2 dl)
1 æggehvide
Pensling: 1 æggeblomme
Pynt: 10-12 mandler

 
* Sådan laves Borgmesterstang:
1. Brug kolde ingredienser, det er vigtigt, at de har samme, svale temperatur.
Bland hvedemel, sukker, kardemomme og salt, og smuldr de 25 g smør heri.

 
2. Opløs gæren i den kolde mælk, pisk ægget ud i gærmælken og ælt den sammen med melblandingen.
Arbejd dejen hurtigt sammen og rul den straks ud til en ½ cm tyk, aflang firkant.

 
3. Skær indrulningssmørret i tynde skiver og fordel det over af dejpladen, dog ikke helt ud til kanten.

 
4. Fold først den blanke tredjedel ind over den smørdækkede plade, og fold herefter den sidste tredjedel ind over.
Det giver 3 lag dej med smør mellem hvert lag.

 
5. Tryk dejen let til, bank den let ned over smørret og rul den atter ud til en aflang firkant.
Drys med lidt hvedemel ind imellem, det letter arbejdet.
Men børst hele tiden overflødigt hvedemel væk.
Fold dejen i 3 lag igen.

 
6. Drej dejen en kvart omgang og rul den atter til en aflang firkant.
Gentag dreje-folde- og udrulningsprocessen 3 og gerne 5 gange.
Bliver dejen for varm (blød) eller smørret begynder at krybe ud, må den et kvarter i køleskab.
Det kan være nødvendigt mellem hver udrulning, det afhænger af temperaturen i køkkenet og den tid, man er om det.

 
7. Lad dejen hvile 30 minutter i køleskab efter sidste udrulning.

 
Fyld:
8. Tilbered imens fyldet. Skold og smut alle mandlerne.
Mal de 125 g.
Bland de malede mandler med flormelis og rør æggehviden i.

 
9. Rul dejen til en ca. ½ cm tyk, aflang firkant, 24x36 cm.
Skær den i 3, 7-8 cm brede, strimler.

 
10. Fordel fyldet ned langs midten af dejstrimlerne og luk sammen om fyldet.
Anbring de 3 fyldte dej strimler på en letmelet bageplade, se til, at sammenføjningen vender nedad.

 
11. Flet forsigtigt de fyldte dej»pølser« sammen til en stang ved skiftevis at lægge højre og venstre strimmel ind over midterstrimlen.
Buk enderne op om, så fyldet bliver hvor det er.
Lad borgmesterstangen efterhæve svalt i 15 minutter.
Sæt ovnen på 225 °C.

 
12. Pensl med æggeblomme og drys med de resterende mandler, hakket eller flaget.
Bag på midterrillen i cirka 20 minutter.
Så skal stangen være hævet og gyldenbrun.
Lad den afkøle utildækket, eventuelt på en rist.

 
Tips: Færdig marcipan kan erstatte den her fremstillede. Beregn ca. 150 g.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder. Fed dej harskner hurtigere end mager.

 
Se flere opskrifter med Bagværk  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.663 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?








Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her