Logo

Culottesteg og flødekartofler med rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Culottesteg og flødekartofler med rodfrugter

 
Klassiske flødekartofler er altid godt tilbehør til en culottesteg. De får ekstra smag, når de blandes med rodfrugter som selleri, pastinak og persillerod.
Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 1 time. 4 personer

 
# Ingredienser til Culottesteg og flødekartofler med rodfrugter:
1½ kg kartofler
300 g selleri, pastinak eller persillerod, evt. en blanding
1 løg
2 fed hvidløg
1 knivspids stødt muskatnød
½ liter piskefløde
2 dl mælk
1 okseculotte ca. 1½ kg
salt og peber
1 stort salathoved
2 spsk olie
2 spsk æble- eller hvidvinseddike
salt og peber
*

 
Sådan laver du Culottesteg og flødekartofler med rodfrugter:
Skræl kartofler og selleri, pastinakker eller persillerødder.
Skær dem i tynde strimler.
Hak løg og hvidløg fint og bland dem med kartofler, rodfrugter, salt, peber og muskatnød i et stort ovnfast fad.
Giv fløde og mælk et opkog og hæld det over kartoffelblandingen.
Sæt fadet i ovnen ved 175 °C i 1 time.

 
Skær sener af på bagsiden af culottestegen.
Rids oversidens fedtkant i tern uden at skære ned i kødet.
Krydr stegen med salt op peber på begge sider og brun den på en pande, først på fedtsiden og derefter på den anden side.
Læg kødet i en bradepande med bagepapir og steg det færdigt i ovnen ved 175 °C i ca. 35 min.
Tag stegen ud og lad den hvile 10-20 min.

 
Skyl og tør salaten og bryd den i mindre stykker.
Rør olie sammen med eddike, salt og peber og vend dressingen med salaten.

 
Skær stegen i tynde skiver på tværs af kødtrådene - vend stegen med kødsiden opad, så du bedre kan se kødtrådene. Begynd fra spidsen af stegen og drej skæreretningen som en vifte. Hold øje med skiverne, mens du skærer. Server med flødekartofler og salat.

 
TIPS: Med et stegetermometer kan du få det mest præcise resultat, når du steger kød. Med en centrumstemperatur på 55-60 °C bliver stegen rød/rosa, ved 60-65 °C bliver den rosa/svagt rosa, og over 65 °C er den gennemstegt.

 
Se mere om hvordan du laver den bedste udskæring af culotte: Udskæring af culotte

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 13.750 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her