Logo

Culotte, ovnstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Culotte, ovnstegt 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 5 min. Stegetid: ca 45 min. Hviletid: 10-15 min. Let at lave. Høj pris.  Fryse-egnet. 6 personer.

 
# Ingredienser til Culotte, ovnstegt
1 culotte (ca 1 kg)
salt og peber
*
Sådan laves Culotte, ovnstegt
1. Rids culotten i striber eller tern med en skarp kniv.
Læg den på risten over bradepanden.

 
2. Sæt den i en 225 °C forvarmet ovn i 15 min.
Tag den ud og krydr den med salt og peber.
Dæmp varmen til 170 °C.

 
3. Steg culotten yderligere 25-30 min.
Brug stegetermometer, det skal vise 62°C i kødets midte, hvis stegen skal være rosa.

 
4. Tag stegen ud og læg den på et varmt fad.
Dæk den godt med folie eller fedtskyende papir og læg et viskestykke uden om.
Lad stegen hvile 15 min, før der skæres af den.
Så når varmen at fordele sig ensartet i kødet og saften bliver, hvor den er.

 
5. Skær stegen i ikke for tykke skiver fra den høje, brede ende, og skær på tværs af kødfibrene.
Se: Culotte, udskæring af

 
Tips: Læg 5-8 min. til stegetiden, hvis culotten er gennemkold efter længere ophold i køleskab.
Kødet kan gnides med hvidløg straks før det krydres med salt og peber, og der kan også lægges kviste af friske krydderurter over det sidste kvarter af stegetiden.
Culotte kan serveres både varm og kold.
Alt det, der traditionelt serveres til roastbeef, kan serveres her, fx små, helstegte løg, grønne bønner og tomater, men også andre grønsager efter eget valg. Bagt kartoffel med krydderurtesmør er også populært tilbehør. Endvidere persillesmør, peberrodssmør, estragonsmør m.fl.
Kan fryses rå. Holdbarhed: ca 1 år.

 
Intervalstegning
1. Sæt culotten ca 15 min. i en godt varm ovn, 240-250 °C.
Tag den ud og dæk den tæt med folie eller fedtskyende papir og læg et viskestykke over.
Lad den stå sådan ca 15 min.

 
2. Dæmp imens varmen til 180 °C.
Krydr med salt og peber og steg culotten yderligere 25-35 min, efter kødstykkets højde/vægt og efter hvor rødt kødet ønskes.

 
3. Lad atter stegen trække tildækket med folie og viskestykke 15 min, før den skæres ud. Efterhviletiden er vigtig.

 
De herover kortest angivne stegetider gælder en relativt flad culotte, mens den længste tidsangivelse gælder en høj culotte.
Og så skal kødet stege lidt længere, hvis vægten angiver et større stykke kød.
Men højden er mere afgørende for stegetiden end vægten.

 

Se alle de bedste opskrifter med Culotte

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.936 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her