Logo

Hvidkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidkål 

 
Hvidkål, Brassica oleracea, er en såkaldt hovedkål, der vokser fint herhjemme, også i privathaver. Den skal være fast og frisk, have god farve og lidt stok. Hovedet kan være fladt rundt eller aflangt rundt, det spiller ingen rolle for kvaliteten. Hvidkål fås i to sæsoner, som sommerhvidkål i juni-juli og som vinter kål fra september til april.

 
Anvendelsesmulighederne er utallige. Kålen kan spises rå (i salater), eventuelt strimlet/delt og blancheret først, den er fin kogt, dampet, gratineret, fyldt, bagt osv, som det fremgår af op­skrifterne.

 
Hvidkål holder sig i ugevis i grønsagsskuffen i køleskabet, så der er ingen grund til at mangle denne C-vitaminrige grønsag i vintermånedernes salatskål. Hvidkål kan fryses. Den skal snittes og blancheres først. Holdbarhed op til 1 år.

 
Se de bedste opskrifter med Hvidkål

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.736 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?



Effektiv reklame - klik her