Logo

Croissanter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Croissanter 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Hævetid i alt: ca 2 timer Bagetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.  Antal: 12 stk.

 
# Ingredienser til Croissanter:
3 dl mælk
25 g gær
500 g hvedemel (ca 8½ dl)
200 g smør
½ tsk salt
½ tsk sukker
Til indrulning: 100 g smør
Til pensling: 1 æg
*
Sådan laves Croissanter:
1. Lun mælken til 40 °C. Den må ikke blive for varm, så dræbes gærcellerne.
Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.

 
2. Kom melet i en stor skål, skær smørret i stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt salt og sukker og rør til sidst den opløste gær i.
Ælt dejen smidig og blank.
Stil den til hævning tildækket på et lunt sted ca 45 min, eller til den har fordoblet sit omfang.

 
3. Rul dejen til en aflang firkant, 1 cm tyk, og fordel 1/3 af indrulningssmørret på halvdelen af dejen i tynde skiver.
Fold den del, der er uden smør, over.
Rul atter dejen ud og gentag processen 3 gange.
Læg dejen til afkøling et kvarters tid mellem hver udrulning, da smørret ellers smelter og løber ud.
Brug rigeligt med hvedemel ved udrulningerne, men børst hele tiden overflødigt hvedemel væk med en bagebørste.

 
4. Rul dejen til en aflang firkant (ca 85x25 cm) og skær den i trekanter, 12 stk.
Rul dem til horn fra den brede mod den spidse ende. Bøj dem let.

 
5. Beklæd en bageplade med bagepapir eller drys den med hvedemel og sæt croissanterne på med spidsen nedad.
Lad dem efterhæve tildækket, ca 20 min.
Pensl med sammenpisket æg og bag dem på næstnederste rille i en 225°C varm ovn i ca 20 min.

 
Tips: Croissanter indgår i det franske morgenmåltid sammen med cafe au lait.
De fyldes også nu om dage med ost, kød eller salat som et let frokostmåltid.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Croissanter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.189 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her