Logo

Croissanter - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Croissanter - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Perfekte croissanter kræver tid. Men så er resultatet også værd at vente på. De gyldne smørbagte croissanter vil imponere alle, og de vil forsvinde lynhurtigt.
Nedenfor finder du trin for trin-illustrationer af, hvordan du laver croissanter.
Forberedelsestid 3 timer + hviletid + afkøling natten over. Tilberedning 20 min. Giver 12-16 stk.

 
# Ingredienser
500 g hvedemel
1 tsk salt
50 g sukker
3¼ dl mælk
15 g gær
340 g smør, stuetemperatur
1 æg, sammenpisket

 
* Tilberedning
1. Sigt mel, salt og sukker i en stor skål og lav en fordybning i midten.
Varm mælken til lun og rør gær samt 1 spsk af melet ud heri.
Lad blandingen stå til den bobler.
Rør gæren ud i de tørre ingredienser og
ælt dejen sammen med let hånd til en blød dej.
Tag den ud på bordet og ælt den 5 min, til den er jævn og elastisk.
Tilsæt ikke mere mel.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted ca. 1 time,
til dejen har hævet til dobbelt størrelse.

 
2. Rul smørret ud mellem to stykker bagepapir til en plade ca. 20x10 cm.
Stil pladen i køleskabet.

 
3. Slå dejen sammen og læg den på en melet bordplade.
Rul den ud til en plade dobbelt så lang som smørpladen og lidt bredere.
Læg den kolde smørplade på den ene halvdel af dejpladen,
fold dejen henover smørret og klem kanterne godt sammen om smørret.
Rul dejen ud til et rektangel.
Børst overskydende mel væk og fold dejen sammen tre gange som et brev.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet mindst 20 min.

 
4. Rul dejen ud en gang til som netop beskrevet, fold den sammen og
læg den indpakket i køleskabet. Gentag igen en gang.

 
5. Tag dejen ud af køleskabet og skær den i to halvdele.
Rul hver halvdel ud til et rektangel ca. 22 x 36 cm.
Skær hvert rektangel ud i 6 lige lange trekanter.
Rul hver trekant sammen fra den flade ende til et let krumt horn.
Læg croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl dem med sammenpisket æg.
Dæk pladen omhyggeligt med husholdningsfilm og
stil den i køleskabet natten over.

 
6. Tag croissanterne ud af køleskabet og lad dem efterhæve
ved stuetemperatur 35-40 min, til de er vokset til dobbelt størrelse.
Lad være med at forsøge at forhaste processen ved at stille pladen for varmt,
så vil smørret i dejen smelte.
Stil ovnen på 200 °C.

 
6. Pensl croissanterne omhyggeligt med et nyt lag pisket æg.
Bag dem 15-20 min, til de er gyldne.

 
Croissanter
Ved at vende smørret i dejen og ved at folde gentagne
gange skabes lag, som hæver op under bagningen.



Croissanter - bedst på Kogebog.dk 💘

Når dejen er hævet, slås den ned; derpå rulles den
ud til et rektangel lidt mere end to gange så langt
som smørret og lidt bredere.
Læg smørret på den nederste halvdel af dejen og
fold dejen over.


Croissanter - bedst på Kogebog.dk 💘 

Vend dejen, så åbningen er til højre, rul ud til et rektangel.
Fold dejen i ensartede tredjedele, som et stykke brevpapir,
med den nederste tredjedel vendt op og den øverste ned.
Afkøl og gentag derpå to gange.


Croissanter - bedst på Kogebog.dk 💘 

Skær dejen i halvdele og rul ud i to store rektangler.
Brug en trekantet skabelon og skær rektanglerne i seks trekanter
(der bliver to endestykker tilovers).


Croissanter - bedst på Kogebog.dk 💘 

Rul trekanterne sammen fra den brede ende,
form dem til halvcirkler.

 
Kokketips
Det er vigtigt for et godt resultat at smør og dej har samme konsistens
og temperatur ved udrulningen.
Hvis smørret er for varmt, vil det presses ud mellem dejkanterne under udrulningen.
Hvis smørret er for koldt vil det knække.
Dermed får de færdige croissanter ujævne lag.
Smørret skal være lidt fastere end flødeost.

 
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 987 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her