
 
Den friske spinat
giver dejen en flot, grønfarve. Vi former dejen til snurrer og spiser brødene
lune med koldt smør. Brødene er et kæmpe hit ✅
10 stk. Arbejdstid:
ca 30 min. plus hævetid. Bagetid: ca 12 minutter 
 
# Ingredienser
2 dl vand 
1 dl yoghurt naturel
15 g gær 
2 tsk salt 
½ spsk flydende
honning 
100 g spinat 
50 g grovvalsede
havregryn 
100 g fuldkornsmel 
ca. 250 g hvedemel 
 
* Tilberedning
1. Hæld vand og
yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. 
Tilsæt salt og honning. 
 
2. Skyl spinaten, og
slyng den næsten tør. 
Damp den i en gryde
med det vand, som hænger ved, til den falder sammen. 
 
3. Vrid spinaten fri
for vand, og hak den fint. 
Kom spinaten i
væsken sammen med havregryn og fuldkornsmel. 
Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. 
Ælt, til dejen er
glat og smidig. 
 
4. Stil dejen
tildækket til hævning et lunt sted i ca 1 time. 
 
5. Rul dejen ud på
et meldrysset bord til et kvadrat ca 30x30 cm. 
Skær dejen ud i 10
strimler a ca 3 cm. 
6. Sno hver
strimmel, så du har 4-5 snoninger. 
Sno derefter
dejstrimlerne sammen til en bolle. 
Bøj den yderste
dejende ind under bollerne. 
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt
sted i ca 30 min. 
 
7. Tænd ovnen på 225
°C, og bag spinatsnurrerne i ca 12 min., til de er gyldne. 
Server med koldt smør. 
 
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.
