
     
 
Nem og sund ret fra Kogebog.dk - gode opskrifter til hele familiens
livretter.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
½ time. Bagetid: 45 min. Ikke fryseegnet. 
 
# Ingredienser
1 selleriknold på ca
400 g 
2 pastinakker, ca 200 g i alt 
1 gulerod 
½ dl af
grønsagsvandet 
2 æg 
1 spsk hvedemel 
1 dl mælk
½ dl fløde 
salt, peber 
1 bdt persille 
Tilbehør: 
500 g ærter
3 spsk smør 
 
* Tilberedning
1. Gør grønsagerne i
stand og skær dem i skiver. 
Kog dem møre i
letsaltet vand. 
Lad dem dryppe godt
af i en sigte og tag ½ dl af grønsagsvandet fra. 
 
2. Sæt ovnen på 200
°C. 
Smør et ovnfast fad,
der kan rumme 1 liter. 
3. Purér grønsagerne
i blender eller gennem en sigte. 
Rør grønsagsvandet i.
 
4. Rør mosen sammen
med æg, mel, mælk og fløde. 
Krydr med salt og
peber. 
 
5. Hæld blandingen i
det ovnfaste fad og dæk med alufolie. 
Bag i ovnen på
midterste rille i 45 min. 
 
6. Lad terrinen
svale lidt inden der drysses hakket persille på. 
 
7. Varm ærterne i
smørret og server dem til terrinen. 
 
Se også de andre gode opskrifter med grønsager HER 
 
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
 
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.