Logo

Kalvesylte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvesylte 

 
Frokost. Arbejdstid: 50 min. Kogetid: 2 timer. Geleringstid: mindst 6 timer, gerne 1 døgn. Middelsvær at lave. Mellem pris. (8 personer) 

 
# Ingredienser til Kalvesylte:
1 kalveskank (2-2½ kg)

 
Til suppen:
2 gulerødder
1 stort løg
4 hele nelliker
2 laurbærblade
10 hele peberkorn
½ spsk salt

 
Endvidere:
peber
ca 5 dl suppe fra skanken
4 laurbærblade
Form: 1½-2 l
*
Sådan laves Kalvesylte:
1. Bed slagteren save skanken igennem en gang, så kræver den ikke så meget vand ved kogningen.
Sæt skanken over i en gryde med koldt vand, der dækker, og bring den langsomt i kog, så udvindes geleringsstoffet bedst.
Fjern det skum, der dannes.

 
2. Skræl gulerødderne. Pil løget og stik nellikerne i.
Kom urterne i gryden til skanken sammen med krydderierne.
Lad det koge ved svag varme under låg et par timer, til kødet er så mørt, at det falder fra benet.

 
3. Tag skanken op med en hulske.
Pil kødet fra benet. Det er nemmest, mens kødet er varmt.
Skær brusk og andet ureelt fra og lad kødet afkøle.

 
4. Kog suppen ind for god varme uden låg, 10-15 min.
Si den gennem et fint klæde eller pladevat lagt i en sigte.
Kog atter suppen op og smag endeligt til med salt.

 
5. Skær kødet i terninger på 1 cm.
Bland kødet med lidt kværnet peber.

 
6. Læg laurbærbladene i bunden af en form.
Læg kødstykkerne over.
Hæld den siede suppe over, så det netop dækker.
Stil sylten koldt i mindst 6 timer og gerne til næste dag.

 
7. Løsn sylten med en skarp kniv og vend den ud på et fad eller et bræt.
Vil den ikke slippe formen, kan formen holdes kort i varmt vand, eller et klæde, hårdt opvredet i varmt vand, kan lægges over bunden.
Skær den i skiver med en meget skarp kniv.

 
Tips: Sylten kan koges på kalvebov.
I så fald må der tilsættes 4-6 blade husblas pr. liter væske.
Husblassen lægges 5-8 min. i koldt vand, før den opløses i den hede suppe.
Skank indeholder meget geleringsstof og kræver derfor ikke husblas.
Har suppen svært ved at gelere, kan den dog koges op og tilsættes et par blade udblødt husblas.
 

Agurker, syltede, syltede rødbeder og sennep, oliven eller Cornichons eller en blandet grøn salat kan serveres til og et godt brød, fx Fuldkornsbrød.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her