 
 
   
Forret Frokost. Arbejdstid: ca 1 time. Skal trække: 2-3 timer. Ovntid: ca ½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (6-8 personer).
   
# Ingredienser
til Kalvepostej, grovhakket:
500 g kalvebryst uden ben 
500 g stribet flæsk (kogeflæsk) 
250 g kalvelever 
75 g spæk 
1 dl (tør) hvidvin 
½ dl cognac 
1 kvist timian eller ½-1 tsk tørret 
2 stilke merian eller 1 tsk tørret 
salt og peber 
 
Endvidere:
150 g spæk i tynde skiver 
2 laurbærblade 
Postejform: 1¼ l 
*
Sådan laves Kalvepostej, grovhakket:
1. Skær kalvebryst, flæsk, kalvelever og spæk i ganske små
tern med en skarp kniv. 
 
2. Bland kødet og hæld hvidvin og cognac over. 
Krydr med timian, merian, salt og peber og lad farsen trække
køligt 2-3 timer. 
 
3. Sæt ovnen på 180 °C. 
 
4. Beklæd en postejform med tynde spækskiver og fyld farsen
i. 
Dæk med et par tynde spækskiver og læg et par laurbærblade
oven på. 
Bag postejen ca 1½ time ved 180 °C. 
 
5. Tag den ud og lad den blive helt kold, før den serveres. 
Gerne først næste dag. 
  
Tips: Grøn salat eller fx Blomkålssalat passer
til sammen med Flûtes.
Små grønne agurker, Cornichons, oliven eller syltede
perleløg er også fint tilbehør. 
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------