Logo

Farserede squashblomster

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Farserede squashblomster

 

De smukke blomster fra squashplanter er spiselige. Hvis du ikke selv har squashplanter i haven, kan du købe squashblomster eller mini-squash med blomster på hos grønthandleren.

4 personer. Er I kun to Farserede squashblomster, så halver opskriften.  Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 20 min.

 

# Ingredienser til :

8-12 squashblomster (evt. med lille squash)

2 spsk olie

1 spsk citronsaft

 

Fars:

250 g hakket kalve- eller kyllingekød eller hakket fiskekød

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 økologisk citron

1 æg

75 g italiensk mozzarella eller fetaost

2 spsk finthakket persille

2 spsk finthakket oregano eller basilikum

salt og peber

*

 

Sådan laver du Farserede squashblomster:

 

Farserede squashblomster

 

1. Squashblomster skal behandles nænsomt: Åben forsigtigt blomsterne, og fjern støvdragerne.

Skyl dem forsigtigt (kun hvis nødvendigt), og dup dem tørre i et rent viskestykke.

 

Farserede squashblomster

 

2. Rør kød eller fisk sammen med finthakket skalotteløg og hvidløg, fintrevet citronskal og ægget.

Skær osten i små stykker, og rør dem i farsen sammen med persille og oregano eller basilikum.

Krydr med salt og peber.

 

Farserede squashblomster

 

3. Fyld farsen i blomsterne med en sprøjtepose (eller en lille ske).

Luk dem ved at sno kronblade-spidserne sammen, og læg dem i et ovnfast fad smurt med olie.

 

Farserede squashblomster

 

4. Stænk med olie og citronsaft, drys med salt og friskkværnet peber.

Sæt fadet i ovnen ved 180 °C i ca. 20 min. til farsen er gennembagt

(80 °C målt med et stegetermometer).

 

Server de færdigbagte squashblomster som forret eller hovedret med en grøn salat og brød til.

 

• Tips: Du kan også fylde blomsterne med en grønsagsfars, en fars rørt med krabbekød eller blot med en blød ost rørt med krydderurter.

Du kan evt. panere de fyldte blomster i æg og rasp, eller dyppe dem i en beignetdej, og stege dem i varm olie.

 

Her kan du se flere retter og gode råd i TEMAER

 

Farserede squashblomster Kogebog.dk er madkursus og nemme madopskrifter, og Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 653 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalvefrikadeller med soltørrede tomater og pastaLækre frikadeller med masser af god smag, da farsen til frikadellerne er rørt med udblødte...
• WienerkrebinetterTil klassisk wienerschnitzel serveres citron, ansjoser og kapers. Det er også tilbehøret...
• Pasta med kødboller og broccoliniBroccolini kaldes også for aspargesbroccoli og smager mildt og sødt og lidt af både...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os