Forret Frokost. Arbejdstid: ½ time Bagetid: ca. 1½ time Afkøling: 3-4 timer, gerne til næste dag. 6-8 personer
# Ingredienser
til Grønsagsterrine:
350 g faste kogte kartofler
500 g frisk spinat
100 g champignon
1 løg
4 æg
0,5 dl fløde
50 g reven, mild ost
1 bdt dild
salt og peber
smør til formen
Form: ca. 1½ l
*
Sådan laves Grønsagsterrine:
1. Pil og riv kartoflerne på den grove side af råkostjernet.
Kom dem i en skål.
2. Befri spinaten for grove stilke og skyl den i koldt vand.
Hak den groft og bland den med kartoflerne.
3. Rens champignonerne, skyl dem kort i koldt vand, tør dem
og hak dem groft.
Hak løget fint. Bland alle grønsager godt.
4. Pisk æggene let sammen med fløden.
Tilsæt fintklippet dild og reven ost.
Krydr med salt og peber.
5. Vend æggeblandingen med grønsagerne, til det er godt
blandet.
6. Smør formen og kom det hele i.
Dæk med smurt folie og bag terrinen ca. 1½ time i ovnen ved
180 °C, til den er fast at føle på.
Lad den køle af i formen, 3-4 timer, gerne til næste dag,
før den vendes ud på et fad og skæres i skiver.
Server terrinen med Flûtes og en kold sauce til. Evt
Chili-dip eller Flødepeberrod.
Tips: Grønsagsterrinen kan varieres med andre af
sæsonens grønsager, fx revet gulerod, kogt, reven selleri eller små buketter af
let forkogt blomkål eller broccoli.
Retten kan også bruges som tilbehør til de fleste kød- og
fiskeretter.
Se flere
opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------