Logo

Grønsager – koge råd

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsager – koge råd 

 
Her kommer nogle gode råd om det, som er vigtigt at tænke på, når du skal koge dine grønsager.
• Ved tilberedningen af grønsager, bliver deres struktur mere porøs, så næringsstofferne bliver lettere at optage for kroppen.


Grønsager – koge råd 

1. Forskellige grønsager kræver forskellige metoder ved kogningen. Naturligvis kan kartoflerne ikke blive møre, samtidig med de sarte sukkerærter, eller de porøse broccolibuketter.


Grønsager – koge råd 

2.Porøse grønsager, som fx broccoli skal koges i en gryde med rigeligt vand.
Vandmængden er vigtig, eftersom grønsagerne ikke må trykkes sammen.


Grønsager – koge råd 

3. Flade og lidt fastere grønsager, fx gulerodsmønter kræver ikke så meget vand. Den lille vandmængde gør, at smagsstoffer og vigtige næringsstoffer bevares.


Grønsager – koge råd 

4. Grønne og lidt sarte grønsager, fx sukkerærter skal koges (blancheres) en ganske kort stund, men det er vigtigt, at man har rigeligt med vand i gryden.


Grønsager – koge råd 

5. Når grønsagerne er færdigkogte, skal de straks spules med koldt vand, eller lægges et øjeblik i isvand. Afkølingen gør, at kogningen stopper.


Grønsager – koge råd 

6. Om man skal koge med eller uden låg, er et godt spørgsmål.
Hvis man ser økonomisk og energibesparende på sagen, så skal låget lægges på.

 
Ved kogning af rodfrugter og kartofler skal låget på. Ofte brydes kemiske bindinger i levnedsmidlerne under kogningen og der frigøres stoffer, som kan være skadelige for sundheden. Disse skadelige stoffer skal føres bort ved hjælp af dampen, som opstår ved kogningen.

 
Bønner skal man helst koge uden låg, eftersom der udvikles såkaldt blåsyre, som er vandopløselig og som kun kan fordampe i en åben gryde.

 
Se alle de bedste tips og gode råd her: Info

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.556 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her