Logo

Kørvelsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kørvelsuppe 

 
Forret Suppe. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 20-25 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Kørvelsuppe
1½ l lys (fjerkræ)bouillon
1 bdt nye gulerødder (4-5 små)
2 porrer eller nye løg
salt og peber
Krydderurter: 1 bdt persille evt. 1-2 friske løvstikkeblade
Endvidere:
150 g frisk kørvel
40 g hvedemel (4 spsk)
40 g smør
Tilbehør: 2 æg
*
Sådan laves Kørvelsuppe
1. Gør grønsagerne i stand.
Skær gulerødderne i mønter og porrerne (løgene) i tynde skiver.

 
2. Kog bouillonen op i en gryde, læg grønsager og krydderurter i og kog for svag varme under låg i 20 min.

 
3. Fjern krydderurterne.
Tag grønsagerne op og sæt dem til side.

 
4. Befri kørvelen for grove stilke og skyl og hak den fint.

 
5. Gnid hvedemel og smør sammen til en smørbolle og pisk den i den koghede suppe.
Smag til med salt og peber og lad suppen koge nogle min.

 
6. Kog imens de to æg smilende.
Det varer mellem 5 og 7 min. efter æggenes størrelse, og efter om de er taget direkte fra køleskab.

 
7. Kom grønsagerne i suppen og varm den igennem.
Tag suppen fra varmen og kom den hakkede kørvel i. (Gem eventuelt lidt til pynt).
Suppen skal helst ikke koge mere nu, så blegner den smukke grønne farve.

 
8. Server i varme, dybe tallerkener og læg et halvt, smilende æg i hver portion.
Drys gerne yderligere med frisk kørvel eller læg et par kørvelkviste på som pynt.

 
Tips: Kørvelsuppe er oprindelig en rigtig sommerret.
Der kan kommes et par snittede asparges eller små nye kartofler i.
Bælgede grønærter og sukkerærter kan også tilsættes.

 
De smilende æg, der er brugt her, er en løsning affødt af, at det er svært at få æg, der er friske nok til at pochere med held. En rigtig kørvelsuppe kræver pocherede æg.

 
Grønsagerne kan indrettes efter sæsonen, nu hvor man kan købe frossen kørvel hele året.
Den tåler dog ingen sammenligning med den friske, der er brugt i sommersuppen her.
250 g skyllet, dampet, hakket spinat kan tilsættes suppen samtidig med kørvelen.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kørvel

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.139 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er solceller en klam fidus og bondefangeri?




Effektiv reklame - klik her