Logo

Pindemadder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pindemadder 

 
Pindemad er ikke noget gammelt fænomen, det er opstået i forbindelse med en øget og mere overfladisk form for selskabelighed, fx receptioner og cocktailparties. Da pindemadder således er uden traditioner, kan man servere på alt det, der kan sættes på en pind af tandstikkerstørrelse.

 
En ufravigelig regel er, at pindemadder skal kunne nydes i en mundfuld. Bestik er forbudt. Pindemad er tænkt som en lille bid i forbindelse med noget drikkeligt, vin eller cocktail, de skal ikke stille nogen appetit.

 
Forslagene her er absolut forslag, mulighederne er uendelige, så længe man vælger ting, der klæ'r hinanden. Brødet, der kan være hvidt eller mørkt, fint eller groft, herunder også pumpernikkel, skal stikkes ud i små cirkler, tre- eller firkanter, afhængigt af pålæg og lyst.
Se også Canapéer, Hors d' oeuvres og Angels on Horseback (Devils on Horseback).
 
Fisk
Små skiver ferskrøget laks eller hellefisk rullet om en bid kogt asparges, evt. vendt i mayonnaise, og/eller dildkvist.
Sardel- eller ansjosfilet rullet om et hårdkogt vagtelæg eller en sort, udstenet oliven.
Jomfruhummerhale, krebsehale eller 1-2 rejer efter størrelse, holdt fast på brødstykket med lidt mayonnaise og dildkvist eller bredbladet persille.
Røget sild moset med hårdkogt æggeblomme og fløde og sprøjtet eller lagt på, og afsluttet med radiseskive og/eller purløg.
Sardiner moset sammen med smør og lidt af olien, toppet på med en lille bid skalfri citron.
Kogt, kold torskerogn på minisalatblad, stor (blomster)kapers eller citrontrekant.
Ægte kaviar helt som sig selv, på ristet eller smørstegt brødstykke. Eller med lidt fast cremefraiche og en bid rødløg.
Småbitte fiskefrikadeller.

 
Fjerkræ
Røget gåsebryst rullet om en cornichon.
Røget kalkunbryst rullet om en bid asparges, evt. vendt i en kold aspargessauce.
Andelevermousse sprøjtet eller lagt på, afsluttet af en skive (dåse) trøffel eller anden svamp.
Ristet kyllingelever omvundet med tynd bacon og stegt sprødt.
Lille skive stegt andebryst med skive af sukkerkogt kumquat eller syltet fra dåse.
Tern af røget kylling og pimentofyldt oliven, eller et smørsvitset champignonhoved eller afdryppet gammeldags agurkesalat.

 
Kød
(Kalve)tatar med oliven eller kapers eller høvlet peberrod.
Charcuteri, fx kogt, røget skinke, sprængt kalvetunge eller oksebryst, roastbeef, pastrami m.m. rullet om lidt flødepeberrod.
Halve skiver god spegepølse formet som minikræmmerhus med lidt ostecreme i, eller hakket løg.
Kogt skinke rullet om en osteterning.
Tynd skive stegt kalvekød rullet om en skive (lufttørret) skinke omkring en bid frisk salvieblad eller en cornichon. Eller omkring lidt tunfisk naturel moset med mayonnaise.

 
Grønt
Enhver kogt grønsag, der kan deles og blive siddende pænt på en pind, kan bruges, enten som del af en pindemad eller brugt rent vegetarisk:
Blomkålsbuket, broccoli, asparges, cherrytomater (der dog ikke skal koges) ost/radise, hårdkogt æggeblomme moset med smør og hakkede krydderurter.
Grønsagerne kan »limes« på med krydret mayonnaise, se fx Grønsagsmayonnaise, Estragonmayonnaise og Aïoli (hvidløgsmayonnaise), eller med Cremefraichesaucer, kolde.

 
Ost
Rør flødeost lind med lidt fløde og smag til med citron.
Fyld i friske, udstenede dadler og sæt pind i.
Eller sprøjt ostemassen på små blegselleribåde.
Mos en god blåskimmelost sammen med lidt smør. Form til kugler og rul i hakket valnød.
Stil kuglerne koldt.
Camembert- eller brieost- terninger med cherrytomat eller tomatbåd eller oliven.
Og så er det op til smag og lyst at vælge oste, skære dem i firkanter og forsyne dem med frugt og grønt: vindruer, mandarinbåde, pære, blegselleri, peberfrugt, agurk, oliven m.m.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (15 stemmer)
Siden er blevet set 30.917 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her