 
 
   
Æggestand kan laves
færdig i god tid før serveringen, og også fyldet kan forberedes og blot varmes.
Fyld med skaldyr, fisk, skinke, grønsager eller svampe passer godt til.
 
Æggestand
med rejefyld 
Til 4-5 personer. Tilberedningstid: 30 min. Kogetid: 30 min. Ikke fryseegnet 
# Ingredienser:
Rejebouillon : 
750 g friske rejer 
1 lille løg 
1 skive selleri 
1 porre 
25 g smør el.
margarine 
2 dl fiskebouillon
af terning 
2 dl tør hvidvin 
Æggestand: 
6 æg 
2 dl mælk 
1 dl rejebouillon 
Rejestuvning: 
25 g smør el.
margarine 
3 spsk hvedemel 
2 dl rejebouillon 
2 dl piskefløde 
de pillede rejer 
salt 
cayennepeber 
 
* Tilberedning:
1. Tag skallerne af
rejerne. 
Rens grønsagerne til
rejebouillonen og skær dem i mindre stykker. 
Smelt fedtstoffet og
lad rejeskaller og grønsager snurre i fedtstoffet under omrøring. 
Tilsæt fiskebouillon
og hvidvin og lad det småkoge 15 minutter. 
Si bouillonen. 
 
2. Kog mælken til
æggestanden og lad den svale. 
Pisk æggene let
sammen med mælken og rejebouillonen. 
Hæld blandingen i en
velsmurt randform, dæk med alufolie og 
kog æggestanden i
vandbad i en gryde eller 
i ovnen ved 160 °C i
30 min, til æggestanden er fast. 
Lad den svale. 
 
3. Bland
rejebouillon og piskefløde til rejestuvningen og bring det i kog. 
Rør fedtstof og mel
sammen til en smørbolle og pisk den ud i den kogende blanding. 
Lad stuvningen koge
et par minutter, til den er jævn og glat. 
Krydr med salt og en
anelse cayennepeber. 
Varm rejerne i saucen.
 
4. Løsn æggestanden
med en kniv og vend den ud på et fad. 
Kom rejestuvningen i midten og garner med salatblade og citronbåde. 
Giv kuvertbrød eller flûte til. 
 
Variation: 
Fyldet til
æggestanden kan varieres med kød og/eller grønsager. 
I så fald erstattes
rejebouillonen med kød- eller grønsagsbouillon eller fløde. 
Se opskrift på Æggestand
med kogt skinke nederst
 

 
 
1. Lad rejeskaller
og grønsager snurre i fedtstoffet. 
 
 
2. Hæld bouillon og
hvidvin ved og lad det småkoge ca. 15 min. 
 
 
3. Pisk æggene let
sammen med afkølet mælk og reje bouillon.

4. Kog rejebouillon
og piskefløde og jævn den med en smørbolle.
 
 
5. Smag saucen til
med krydderier og tilsæt rejerne. 
 
 
6. Løsn æggestanden
med en kniv og vend den ud på et fad.
Til
toppen
 
Æggestand med kogt skinke
# Ingredienser:
25 g smør el.
margarine 
3 spsk hvedemel 
1 dl bouillon af
terning 
2 dl fløde evt. mælk 
150-200 g kogt skinke 
125 g ærter 
salt, peber 
sennep 
1 bdt persille 
* Tilberedning:
Smelt fedtstoffet,
rør melet i og spæd med bouillon og fløde/mælk. 
Lad stuvningen koge
igennem. 
Tilsæt skinken (i
terninger) og ærter og smag til med salt, peber og lidt sennep. 
Bland hakket
persille i. 
Til
toppen
 
Se alle de bedste opskrifter med Æg.
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.